≫ 

Engleski Liga kup prošao bez iznenađenja: Premijerligaši sigurni, Jokanov Šefild upisao prvu pobedu

Šefild Junajted upisao je prvu zvaničnu pobedu otkad ih sa klupe predvodi Slaviša Jokanović

  • 2
Slaviša Jokanović, Šefild Junajted Foto: Printscreen/Sky Sport

Prva runda Liga kupa u Engleskoj je obično prepuna iznenađenja, niželigaši imaju priliku da se nadmeću sa najmoćnijim klubovima u Engleskoj, neretko i da ih savladaju, međutim, ovogodišnja prva runda nije donela nijedno iznenađenje, pritom, važno je napomenuti i da je Slaviša Jokanović upisao svoju prvu zvaničnu pobedu sa Šefildom.

Sezona u Engleskoj je počela pre dve nedelje, navijači su se vratili na stadione i zabava je mogla da počne.

Međutim, takmičenja koja imaju mnogo veću tradiciju su kup utakmice, pošto tu i niželigaši dobiju svojih "pet minuta" slave.

Obično se iznedri neko iznenađanje, neki "David" savlada "Golijata", te napiše novu lepu fudbalsku priču, ali, nažalost svih fudbalskih simpatizera prva runda ovogodišnjeg Liga kupa nije bila jedna od takvih.

Premijerligaši su bili sigurni u svojim mečevima, Norič je slavio sa 6:0 protiv Burnmauta, Aston Vila je istim rezultatom bila bolja od Baroua, Brentford od Forest Grina (3:1), Lids je savladao Kru sa 3:0, Vulvsi su sa 4:0 savladali Notingem Forest, dok je u duelu dve ekipe iz Premijer lige, Votford bio bolji od Kristal Palasa sa 1:0.

Everton je gubio od Hadersfilda, ali je uspeo da nadoknadi zaostatak i upiše pobedu (2:1).

Ono što može da raduje navijače u Srbiji, to je prva zvanična pobeda Slaviše Jokanovića na klupi Šefild junajteda, oni su slavili protiv Derbija sa 2:1, nakon preokreta.

Video: Tufegdžić pogodio sa 11 metara, Spartak stigao do pobede nad Napretkom u 95. minutu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA