≫ 

Revolucinarne misli trenera Milana o fudbalskim pravilima, predložio dosad nešto nečuveno

Zanimljive ideje Stefana Piolija

  • 9
Milan Crotone

Foto: Tanjug/AP

Da bi i dalje ostala najpopularniaj igra na svetu fudbal neminovno mora da dobija na atraktivnosti, bilo da to rade igrači, bilo ostali akteri igre, a važan udeo u privlačnosti samog sporta imaju i pravila. I ona se menjaju s vremena na vreme, VAR je već ušao u fudbalsku svakodnevicu, a neka su donesena i zbog novonastalih okolnosti (čitaj korone) pa tako imamo pet umesto nekadašnje tri izmene.

Baš tu promenu je pozdravio trener Milana Stefano Pioli u razgovoru sa medijima pred meč sa Specijom, kada se povelo pitanje uvođenja nekih novina u igri i pravilima o čemu se često polemiše. Pioli je je digao ruku za sve dosadašnje, a otišao je i korak dalje: izneo je i revolucionarni predlog koji bi, kaže, doneo novu dimenziju atraktivnosti igre.

Da se on pita uveo bi u fudbalu pravilo koje postoji i u košarci.

- Ako želimo da gledamo više napadačkog fudbala u modernoj eri, moramo da uvedemo novo pravilo. Uvođenjem pravila da lopta ne sme da se vrati nazad na svoju polovinu čim pređeš liniju na pola terena, napravilo bi da fudbal bude zanimljiviji - nasmejao je novinare Pioli.

Naravno, radi se o dobro poznatom pravilu koji postoji u košarci i naravno da je teško primenjiv na fudbal, mada ko zna, kako se fudbal menja i kako evoluira nije daleko dan kada će se na neku sličnu inicijativu diskutivati na najvišim instancama.

Da može, Pioli bi glasao za još jednu izmenu, daleko izvodljiviju od prethodno iznete.

- Da mene neko pita, doneo bih pravilo da se vreme zaustavlja svaki put kad je lopta van igre - rekao je, podsetivši na podatak da je protiv Juventusa njegov tim odigrao meč koji je efektivno trajao 48 minuta - toliko je lopta bila u igri, od ukupno 95 koliko je trajala utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Top

    25. septembar 2021 | 00:40

    Mislim da su mu predlozi top

  • Kromrip salata

    25. septembar 2021 | 09:05

    Ma uvesti pravilo da seke ne moraš voditi u grad prvo pa kući, nego direktno kući

  • Aki

    25. septembar 2021 | 05:05

    Ja sam uvek bio za pravilo da se aut izvodi nogom a ne rukama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA