Perfektna Danska na SP, tzv. Kosovo poraženo od Gruzije, Englezi kiksnuli na Vembliju

Uzbudljivo veče u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Češka - Danska Foto: Tanjug/AP

Mnogo uzbuđenja viđeno je na terenima širom Evrope ove večeri. Nisu favoriti imali nimalo lak posao da opravdaju očekivanja, a videli smo i nekoliko pomalo iznenađujućih rezultata.

Veliki kiks napravili su Englezi, koji na svom terenu nisu uspeli da savladaju Mađarsku. Iako taj rezultat sam po sebi neće ugroziti njihov plasman na Svetsko prvenstvo, navijačima na "Vembliju" sigurno će ostati gorak ukus u ustima što večeras nije upisan novi trijumf - 1:1 (1:1).

Zaslužile su naše severne komšije gol i bod na ovoj utakmici. Odigrali su sasvim korektno protiv favorizovanih rivala i čak su uspeli da povedu u 24. minutu preko Salaija sa bele tačke. VAR je i ovde morao da umeša prste, ali je sudija Alehandro Ernandez potvrdio odluku.

Bod Englezima je ispostaviće se doneo Džon Stons koji je uspeo da matira gostujućeg golmana samo desetak minuta kasnije, tačnije u 37. minutu susreta. Imali su domaćini šansu da preko Rahima Sterlinga i Harija Kejna možda dođu i do trijumfa u nastavku, ali su ipak ostali "kratkih rukava".

Do jako važne pobede stigla je selekcija Švedske koja je u drugom poluvremenu na "Frends Areni" uspela da slomi otpor Grka i tako nastavi "rovovsku" bitku sa Špancima za direktan plasman na Mundijal. Šveđanima su bila dovoljna dva gola u nastavku za trijumf protiv Helena - 2:0 (0:0).

Prvi gol postigao je Emil Forsberg sa bele tačke u 59. minutu, a tačku na sva dešavanja stavio je Aleksander Isak deset minuta kasnije na asistenciju Robina Olsena. Na dve utakmice do kraja kvalifikacija, Vikinzi imaju dva boda više od Španaca na drugom mestu, a interesantno je da će u poslednjem kolu Furija gostovati na severu Evrope.

 

Do pobede je u samoj završnici došla i selekcija Gruzije, koja je uspela da dobije "derbi začelja" Grupe B protiv reprezentacije tzv. Kosova i tako im prepusti fenjer. U utakmici koja je bila prilično izjednačena, gosti su do trijumfa stigli pogotkom Davitašvilija u 82. minutu utakmice - 1:2 (1:1).

Prethodno je Orkijašvili pogodio za Gruzine u 11. minutu, pre nego što je Murići sa penala na isteku prvog poluvremena doveo meč u egal. I jedna i druga reprezentacija ispale su iz konkurencije da se domognu čak i drugog mesta.

Impresivni su bili i Danci, koji su nastavili svoju seriju mečeva bez primljenog gola. Ovoga puta "žrtva" je bila selekcija Austrije, koja nije uspela da postigne pogodak na čuvenom "Parkenu" - 1:0 (0:0).

Jedini fudbaler koji je danas u Danskoj uspeo da zatrese mrežu bio je Joakim Mele koji je na asistenciju Dilejnija u 53. minutu zadržao perfektan skor iz osam kola i obezbedili direktan plasman na Mundijal.

Ukrajina je upisala neverovatni šesti remi na sedam utakmica. Ovoga puta je Bosna i Hercegovina uspela da otkine bod u Lavovu, te da tako zadrži šansu za plasman u baraž za Svetsko prvenstvo - 1:1 (1:0).

Nije delovalo da će naše zapadne komšije moći da izvuku bilo šta na jako teškom gostovanju. Jarmolenko je doveo Ukrajince u vođstvo još u 15. minutu na dodavanje Cigankova, ali je junak Bosne i Hercegovine bio Ahmedhodžić koji je na 13 minuta pred kraj meča uspeo da poravna i postavi konačan rezultat.

U preostalim susretima, Bugarska je posle preokreta savladala Severnu Irsku (2:1), Škotska je tek u završnici savladala Farska Ostrva (0:1), Izrael je dobio Moldaviju (2:1), Švajcarska je pregazila Litvaniju (0:4), a Andora je neočekivano lako dobila San Marino (0:3).

Video: Orlovi pred polupraznim tribinama jure Mundijal, slaba poseta u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA