≫ 

Dinamo napravio prvu senzaciju u LŠ i srušio Čelsi, Dortmundu dosta 7 minuta

Strelac jedinog gola na Maksimiru bio je Mislav Oršić koji je tako postao i prvi igrač koji se upisao na semaforu u novoj sezoni

  • 38
Mislav Oršić Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Dinama iz Zagreba napravili su prvu seznaciju u novoj sezoni Lige šampiona, pošto su na Maksimiru pobedili Čelsi rezultatom 1:0 (1:0)!

Dinamo je ujedno postigao i prvi gol u novoj sezoni, a taj pogodak vredan tri boda u grupi E delo je Mislava Oršića u 14. minutu.

Naime, jedan pogrešan pas doveo je do toga da neko iz odbrane izbaci loptu do centra, tamo je Oršić dobio loptu glavom od Bruna Petkovića, istrčao je sa svoje polovine, nekih 60 metara, i prevario Kepu.

Čelsi je prethodno u 6. minutu imao zicer preko rahema Sterlinga, kao i dve gol-šanse u poslednjih 10-ak minuta. Izdvaja se ona iz 87. minuta kada je Ris Džejms pogodio stativu.

Za Plavce je na ovom meču debitovao i Pjer Emerik Obamejang. Pojačanje iz Barselone je čak i zatreslo mrežu u 49. minutu, ali je on poništen zbog ofsajda. S druge strane, Dinamo je u 56. mogao do drugog gola. Ristovski je šutirao sa distance, da bi Kepa Arizabalaga vrhovima prstiju izbacio u korner.

U istom terminu od 18.45 minuta, samo u grupi E, Borusija iz Dortmunda je na domaćem terenu dobila Kopenhagen rezultatom 3:0!

Milioneri su posao završili za sedma minuta prvog poluvremena. Marko Rojs i Rafael Gerero su pogađali u 35. i 42. minutu, dok je Džud Belingem u 83. postavio konačan rezultat. Vredi pomenuti i to da je gostima poništen počasni gol u finišu utakmice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    6. septembar 2022 | 19:12

    Dinamo tata za sve klubove bivse juge. Najbolji i najveci klub po svim merilima. Njihov jedan igrac vredi bar 10m.

  • Cika Velja

    6. septembar 2022 | 20:23

    Gledajte Terzicu i Mrkelo, i ucite...Ako ste u stanju ista da naucite..

  • Aca

    6. septembar 2022 | 19:11

    Tako se igra liga sampiona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA