Telegraf analiza: Šta smo videli od Srbije u prvoj fazi, naročito u dominaciji nad Italijom? (VIDEO)

Posebno su važne pojedine stavke viđene u najozbiljnijoj utakmici

  • 8
Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: FIBA.basketball

Košarkaši Srbije nadomoćno su završili prvu fazu takmičenja i plasirali se u takozvanu osminu finala gde imaju još dva meča.

Zbog sve tri pobede Srbija je praktično obezbedila četvrtfinale, koje mora da potvrdi pobedom nad Portorikom, a da Španija pobedi Italiju.

Tada će poslednji meč sa Španijom ju nedelju odlučiti o prvom mestu u novoj grupi J.

Međutim, oino što smo videli u Fošanu daje nam optimizam da će naši momci uspešno završiti i drugu grupnu fazu i sa prvog mesta čekati rivala u četvrtfinalu Rusiju ili Argentinu, prema nekim analizama.

Ako posle pobede nad Angolom i Filipinima nismo mogli da pričamo o našem kvalitetu, jer rival nije po meri, posle Italije možemo da kažemo da smo dominantni. Pobeda je od +15 pri 92:77, a vrlo je lako moglo da bude i preko 20, koliko smo imali dva minuta pre kraja pri 87:66.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Filipini Foto: fiba.basketball

Ponovo smo pokazali da ne zavisimo od jednog igrača, da imamo 12 spremnih gladijatora za svaku borbu. Ne damo na sebe što se videlo i kod Italijana koji su osetili nemoć, pa su fizički pokušali da se obračunaju sa Raduljicom i Jokićem, našim "tornjevima".

Ključni momenti bili su tokom druge četvrtine na 31:29 kada se razigrao Jokić, pa smo došli na 39:29, kao i početkom treće kada su nas stigli sa 50:42 na 55:53 jer nismo pravili faul pet minuta. Ipak, trio Jokić, Bogdanović, Raduljica izneo je taj deo i doneo prednost za miran nastavak.

Nismo odigrali prefektno kako znamo, ali smo prelomili meč odbranom od 25. do 40. minuta. Napad je bio solidno dobar jer smo dali 90 poena, ali je u odbrani bilo malo problema u prvih 25 minuta.

Doduše, Italijani su pogađali iz nemogućih situacija, u padu, preko ruke i slično, ali kada ih je stigao umor, a mi pojačali odbranu, sve je leglo na svoje mesto. Nisu imali rešenje za kombinaciju Bjelica i Jokić koji su se menjali na ulogama pod košem i spolja, a u odbrani sve preuzimali i rotirali odlično. Imali smo i skok u napadu što nam je još jedan od aduta.

Sve u svemu, sada tek počinje za nas, sada će svaka utakmica biti ovako čvrsta i muška, i što kaže Sale Đorđević ne možemo očekivati savršene utakmice. Već da gradimo naše pobede kamenčić po kamenčić, da svako da svoj doprinos u sklapanju mozaika!

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Od specijalnog izveštača Telegrafa iz Kine, Dragutina Stojmenovića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vu

    4. septembar 2019 | 21:11

    Lučić, Simonović, Birčević, Gudurić i Bjelica ukupno sedam poena. Najviše krila imamo, a najmanje koševa su dali. Znači trebaju da se poprave u nastavku.

  • Sneza

    4. septembar 2019 | 22:01

    Bravo Bogdanovicu Svi ostali ispod proseka Grobarcino izdominiraj.

  • zvezda

    4. septembar 2019 | 22:22

    Jato orlova uzlece polako Ali sigurno 👍👍👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA