≫ 

Renfro "posekao" Kneževe, osveta Monaku i velika pobeda Partizana!

Doktorska rola Aleksa Renfroa, Partizan u igri za Top 8

  • 29

Košarkaši Partizana pobedili su Monako u meču četvrtog kola Top 16 faze Evrokupa 71:68. Crno-beli su uspeli da se revanširaju Monaku za poraz u Beogradu pre nedelju dana, a najzaslužniji za to je bio Renfro koji je ubacio Kneževima 20 poena i poveo svoj tim ka pobedi serijom u poslednjoj četvrtini.

Vanja Marinković je doprineo pobedi sa 13 poena, Markus Pejdž sa 11, a Đorđe Gagić sa deset, ali je upravo centar Partizana uhvatio i neke od bitnih ofanzivnih skokova kada je trebalo podići tim crno-belih. U timu Monaka istakao se Pol Lakomb sa 23 poena. Derek Nidam i Elmedin Kikanović su dodali još po deset.

Partizan je počeo prvo poluvreme kao iz snova. Vanja Marinković je delovao kao da puca od samopouzdanja kada se sa poludistance podigao na šut za dva, a sigurno je delovao i Renfro kada je dao trojku za 5:0.

Igrače Monaka je možda na početku iznenadila čvrsta odbrana Partizana, pa u napadu ništa nisu mogli da urade tri i po minuta.

Foto: MN Press

Za to vreme poentirali su Gagić i Marinković, a gosti su vodili 9:0. Derek Nidam je promašivao za Monako pritisnut dobrom odbranom pa se posle trojke Aleksa Renfroa za 15:4 činilo da Partizanova kola idu u pravom smeru. Crno-beli su održavali prednost od deset poena sve do posledva dva minuta prve četvrtine kada su Nidam i Lakomb trojkama spustili Monako na samo četiri poena zaostatka.

Partizan je organizovao dobar poslednji napad u prvoj četvrtini i za nešto manje od pet sekundi lagano poentirao na obruču pa se sa 23:17 za crno-bele otišlo na odmor posle prvih deset minuta. U drugom periodu se situacija preokrenula. Igrači Partizana su pronalazili sve manje rešenja u napadu, tečne igre je bilo sve manje, a grešaka sve više.

Đorđe Gagić i Bandža Si su bili dobri na skoku u napadu, a upravo je Gagić pravio razliku sve do polovine druge četvrtine. Lakomb tada ostaje sam na trojci i pogađa za egal 28:28. Nidam sa poludistance donosi prvo vođstvo Monaku u 18. minutu meča, posle čega je usledilo nekoliko minuta rezultatske klackalice sve do greške Aleksa Renfroa u samoj završnici.

Monako tada trojkom Utare odlazi na +4, a Kneževi do kraja poluvremena imaju prednost od tri poena 41:38.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U trećoj četvrtini se uglavnom igralo poen za poen sve do polovine treće deonice kada je Renfro pogodio trojku za vođstvo Partizana. Monako brzo anulira to zahvaljujući nekolicini grešaka gostujućih košarkaša.

Sve do 30. minuta je Partizan držao pod kontrolom Kneževe, ali nije mogao da napravi razliku. Nju začinje Markus Pejdž trojkom, pa Partizan u poslednjih deset minuta ulazi sa 53:52 i poenom prednosti.

Tada je usledila rapsodija Aleksa Renfroa. Poeni sa linije penala, flouter pa trojka, domaćini nisu znali šta ih je snašlo, ali je za tri minuta Partizan napravio seriju 9:0 i poveo 62:54. Gagić je bio podrška Renfrou u tim trenucima, pa je navijače Partizana blokadom, a onda i dvojkom iz reketa bacio u trans, a Partizan je kao i na početku meča imao sve na svojoj strani.

Međutim, još jednom kao i na početku, Monako je uspeo da stigne prednost u finišu, posle faula nad Gladirom pri šutu za tri poena je klupa crno-belih morala nakratko da "gricka nokte" jer je Monako prišao na 71:68 na četiri sekunde do kraja, ali neprijatnosti nije bilo i Partizan je pobedio.

Crno-beli sada imaju dve pobede i dva poraza u Top 16 fazi, toliko ima i Monako, pa čekaju ishod meča Albe i Ritasa u prilično ujednačenoj grupi.

Evrokup, grupa E:

Monako – Partizan 68:71 (17:23, 24:15, 11:15, 16:18)

Monako: Beri, Nidam 10, Lakomb 23, Čem, Gladir 3, Kikanović 10, Lubaki, Džouns 0, Robinson 6, Bakner 7, Utara 9, Džozef.

Partizan: N. Janković 2, Pejdž 11, Si 7, Marinković 13, Gegić 0, Veličković, Pecarski, Renfro 20, S. Janković 0, Lendejl 2, Gagić 10, Nikolić 6.

Četvrta četvrtina:

Foto: Telegraf

40' - Marinković pogađa dva penala posle faula i završava posao u ovom meču 71:65. Gladir je fauliran na šutu za tri, do kraja su ostale četiri sekunde pa igrač Monaka samo uspeva da ublaži poraz svog tima 71:68.

39' - Lakomb daje dva poena i vraća dramu u meč - 66:61. Velika greška Renfroa, krađa Nidama i poeni Robinsona 69:63 za Partizan.

38' - Partizan u seriji promašaja za tri. Marinković menja ritam i pokušava step-bek dvojku, ali ni to ne prolazi. Tek Renfro prodorom pravi razliku i ide do koša gde dobija dva bacanja na dva minuta do kraja - 68:59.

37' - Glupost pravi Ali Nikolić, probao je da se okrene u reketu i poentira iz očaja, bacio je er-bol i to je rezultiralo faulom Sija na drugom kraju terena. Srećom po Partizan Lakomb ne daje nijedno od dva bacanja.

36' -  Bakner ne pogađa pod košem, a ubacuje jedno od dva bacanja 66:59 za Partizan.

35' - Ofanzivni skok i koš Bandže Sija (66:58), Renfro posle Marinkovićeve "cigle" hvata ofanzivni skok, samo da bi i Pejdž promašio svoju četvrtu trojku.

34' - Renfro siguran još jednom sa linije za slobodna bacanja, ali Monako u igri drže Nidam i Bakner svojim dvojkama - 64:58.

33' - Dve promašene trojke Džonsa idu na ruku Partizanu, Renfro pogađa spolja i pravi seriju 7:0 za 60:54. Gagić blokira Džonsa, a onda poentira u reketu posle zakoraka 62:54!

32' - Renfro još jednom ide do kraja, ovog puta sa tri metra baca flouter i pogađa, njegova četiri uzastopna poena, tajm-aut za Monako i prednost Partizana 57:54.

31' - Dobar pas Džonsa, Kikanović horogom završava napad (54:53), a Renfro pokušava da uhvati odbranu Monaka "na spavanju" pa ide do koša i iznuđuje faul 55:54.

Treća četvrtina:

Foto: Telegraf

30' - Trojka Pejdža kad najviše treba! Partizan opet vodi 53:52, nijedna od ekipa ne daje koš u poslednjih pedesetak sekundi pa Partizan ima minimalnu prednost pred poslednju četvrtinu.

29' - Velika greška u kontri, nije se znalo pod košem Monaka kome će lopta, Utara to koristi da iz teškog naskoka pogodi za dva, pa Monako ponovo vodi 52:50.

28' - Džerald Robinson ne greši sa slobodnih bacanja - 50:50.

27' - Uzvraća Lakomb trojkom, Renfro ne uspeva da pogodi iz prodora , ali asistira Siju u kontri za 50:48 u korist Partizana.

26' - Si pogađa iz ćoška za novo izjednačenje 45:45, Renfro se namešta na trojku u tranziciji i pogađa trojku za vođstvo Partizana 48:45!

25' - Lakomb ide na drugi obruč i prekida poenterski post dve ekipe - 45:43  za Monako.

24' - Dobra odbrana Stefana Jankovića na Džonsu, Monako kroz reket ne može do poena u poslednjim minutima, a Janković igra čvrsto na čoveku.

23' - Ofanzivni skok Gagića u dva navrata upropašćava Marinković. Prvo prodorom i velikim promašajem uz kontakt, a onda i nepreciznim šutem za tri poena.

22' - Poeni Vanje Marinkovića, suviše ležerno je igrač Monaka branio Alekseja Nikolića na šutu za tri, ovaj to kažnjava trojkom za egal 43:43.

21' - Kikanović poentira za dva, sledeći napad opet ide njemu ali se Partizan brani. Monako ima novu najveću prednost od pet poena - 33:28.

Druga četvrtina:

Foto: Telegraf

20' - Monako surovo kažnjava grešku Renfroa, a Kikanović i Utara sa pet uzastopnih poena donose Monaku prednost od četiri poena 39:35, najveću na meču. Pejdž smanjuje flouterom uz faul - 39:38 za Monako. Utara uspeva pored Pejdža da izvuče dvojku iz reketa "na snagu" za 41:38 i konačan rezultat prvog poluvremena.

19' - Gagić precizan za dva, ali penali ne prolaze, Partizan ipak vraća prednost 35:34.

18' -  Posle dve promašene trojke lopta se spušta za Gagića koji "zida"  pod košem i dobija faul. Koristi jedan od dva penala za 32:30. Fauliran i Utara na drugoj strani pa Monako opet ima egal 32:32. I Pejdž na liniji bacanja polovičan kao Gagić, kažnjava to sa poludistance Nidam za prvo vođstvo Monaka 34:33.

17' - "Poleteo" je napred Si da izblokira Lakomba na šutu i napravio faul. Sudije su pregledale snimak i procenile da je igrač Monaka gazio liniju i da će šutirati dva slobodna bacanja - 31:30.

16' - Renfro se okliznuo i izgubio loptu, Partizan ima sreće jer je Robinson napravio korake kad je krenuo u kontru. Bitan ofanzivni skok Bandže Sija koji je vodio do koša uz faul Đorđa Gagića - 31:28 za Partizan.

15' - Marinković dobro čita odbranu, prolazi do obruča i prekida mučenje crno-belih kucanjem za 28:25. Lakomb ostaje sam i daje trojku za izjednačenje 28:28.

14' - Robinson iza leđa asistira Bakneru koji opet zakucava, kriza Partizana se produbljuje, ne pogađaju Janković i Marinković a Monako je prišao na poen zaostatka - 26:25.

13' - Pogodak Lakomba za dva, alej-up za Erika Baknera i monstruozno zakucavanje za 26:23.

12' - Kikanović zaustavljen pod košem, ali nad njime visoki igrači Partizana prave faul za slobodna bacanja - 26:19 za Partizan.

11' - Izvukao se Nikolić i iz viška šutnuo otvorenu trojku za 26:17.

Prva četvrtina:

Foto: Telegraf

10' - Kada hoće, hoće, trojka za Monako nakon što se lopta triput odbila od obruča i vratila u koš. Pejdž još jednom odgovara brzim prodorom i polaganjem za 21:14. Nidam daje još jednu trojku, Monako prilazi na -4, ali crno-beli za preostalih 4,7 sekundi organizuju odličnu kombinaciju i poentiraju na obruču za 23:17 na kraju prve četvrtine.

9' - Lakomb spušta Monako na ispod deset poena zaostatka, crno-beli brzaju u napadu, 19:11

8' - Trojka Nidama, Pejdž pogađa sa poludistance, a Partizan čuva prednost 19:9.

7' - Po dva poena za oba tima i slobodnih bacanja Lendejla (17:6), Renfro seče pas, Gagić se baca na parket za loptu, a Partizan igra veoma dobru odbranu pa je Nidam prinuđen na novi loš šut.

6' - Nidam baca "ciglu" za Monako, a Renfro je "sipao" još jednu trojku pa srpski tim vraća dvocifrenu razliku posle pet i po minuta igre - 15:4.

5' - Raspucani Marinković! Trojka beka Partizana sa više od sedam metara. Robinson smanjuje svojim prvim poenima, 12:4 vodi Partizan.

4' - Bivši košarkaš Crvene zvezde Elmedin Kikanović ubacuje posle tri i po minuta prve poene za Monako, 9:2 za crno-bele.

3' - Robinson produžava agoniju Monaka šutem za tri, Renfro na drugoj strani pronalazi Gagića pod košem i produžava se nalet Partizana na 9:0.

2' - Čvrsta odbrana Partizana za sada, Monako ne može da pogodi ništa. Vanja Marinković hvata ofanzivni skok i poentira za nastavak serije 7:0, Partizan dominira u prvim minutima.

1' - Sjajan početak igrača Partizana, prvo lep šut Marinkovića, pa trojka Renfroa posle školskog kruženja lopte oko i kroz reket Monaka. Crno-beli vode 5:0.

VIDEO - Grobari zagrmeli, "Marš na Drinu" u Monaku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja pfc

    22. januar 2019 | 19:38

    Partizan je najveci i naj uspesniji kosarkaskaski klub na ovim prostorima Koliko samo igraca velikih svetskih imena u svetu kosarke titule publika najbolja u Evropi Evroliga je normalna stvar za jedan ovako VELIKI KLUB KK PARTIZAN

  • Nemanja pfc

    22. januar 2019 | 19:28

    Stadion smo vratili jos evroligu da vratimo a na dobrom smo putu VOLIM PARTIZAN

  • Rakovica

    22. januar 2019 | 19:13

    Ajdeee bree

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA