≫ 

Jokić posle rekorda karijere vodio bitku s mikrofonom, pa novinarima dao lekciju na pitanje o individualnom učinku (VIDEO)

Najbolji srpski košarkaš zanemario je svoj najbolji učinak od kako igra košarku, jer je najbitnija pobeda tima

  • 5

Nikola Jokić je ostvario rekord karijere u NBA ligi, gde je u porazu Denvera od San Antonija postigao 43 poena. Sjajan učinak srpskog centra nije pomogao Nagetsima da reše četvrtfinalnu seriju plej-ofa, pa će sve biti odlučeno u 7. meču u Denveru.

- Imali su nekoliko ofanzivnih skokova i nekoliko trojki i njihova energija je u tom momentu bila bolja. Mi smo pali u nekoliko minuta i oni su to iskoristili protiv nas. Mislim oni su talentovani igrači, postigli su nekoliko otvorenih šuteva, imali su samopouzdanja, znali su ako izgube, da će otići kući.

Da li ste se osećali umornije?

-Ne - kratko je odgovorio Jokić.

Novinari su ga podsetili na reči njegogov trenre Melouna da će ovo biti najteži meč.

- I ja sam to rekao - presekao je Jokić novinara, a onda se osvrnuo na najavu 7. meča.

Jokić u duelu sa Oldridžom pod košem; Foto: AP/Tanjug

- Ne znam, ovo je moja prva utakmica. Igramo kod kuće, to je dobro za nas, moramo da damo sve od sebe, da radimo i da uradimo sve što treba da dođemo do toga. Moramo da budemo fokusirani svih 48 minuta, i u prvoj četvrtini su oni imali +10, moramo da budemo sve vreme u utakmici.

Jokić je podsetio da je sve rešeno na početku četvrte četvrtine, posle dobre serije Sparsa i loše igre njegovog tima.

- Da, oni su imali nekoliko serija, imali su postignute trojke i ofanzivne skokove, dok smo mi promašivali i na početku četvrte četvrtine došli su do 10 poena prednosti - konstatovao je Jokić, koga su novinari pitali da prokomentariše svoj rekord karijere, ali je on dao važnu lekciju da je pobeda tima ispred svega.

- Najvažnija stvar je da tim pobedi, da uradite šta treba da pomognete timu, to je sve o čemu treba da razmišljate. Moramo da vratimo film i da uradimo sve da pobedimo u 7. utakmici. Udvajali su me u nekoliko navrata, ali sam našao način da postignem koš. Ovo je bila moja možda i najbolja partija u karijeri, ali nije bilo dovoljno - zaključio je Jokić.

>>> Barselona je u trećem meču doživela debakl od Efesa, i večeras (21.00) ima priliku da se popravi. U suprotnom, priča je gotova. Kvota na keca je 1,50, a na novu dvojku 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Efes.

>>> Kvota da će CSKA večeras od 20.30 završiti posao i da će obezbediti plasman na Fajnal for koji se igra baš u Baskonijinoj dvorani je 1,70, dok je kvota na keca 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Baskonija - CSKA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosiljka

    26. april 2019 | 08:35

    Ti si svoje odradio i vise a ostali su ,,spavali,,Nemoj sebe da krivis, bio si najbolji.

  • Gaga

    26. april 2019 | 10:17

    Covek izašao na 5min da odmori ovi odmah na plus 20 toliko

  • Bosiljkina drugarica

    26. april 2019 | 09:32

    Slazem se sa Bosiljkom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA