Srpsko NBA čudo na Eurobasketu: Ima 5 blokada po meču kao plej, rastura u svim segmentima! (VIDEO)

Pokuševski još jednom pokazao raskoš talenta

  • 1
Aleksej Pokuševski Foto: FIBA

Mlada U18 košarkaška reprezentacija Srbije prokrčila je sebi put do osmine finala Evropskog prvenstva, u kojoj će igrati protiv Litvanije, a jedan od lidera bio je Aleksej Pokuševski.

Ovaj momak je već dugo u Grčkoj i nosi dres Olimpijakosa, nije tajna da su Heleni želeli da ga privole da zaigra za njihov tim, a na njihovoj teritoriji je sada u dresu Orlova dominirao.

FIBA mu je posvetila veliku pažnju, kao "pleju koji je u telu centra", pošto se radi o momku visokom 215cm.

- Aleksej Pokuševski je radio od svega pomalo kako bi Srbiju doveo na vrh grupe A, naročito je dobar u ofanzivnoj tranziciji, ne okleva kada treba da šutira sa distance iz punog trka, ili da doda bez gledanja - piše FIBA.

- Mnogo je ekstremno talentovanih ovde, u svakom timu možete naći jednog momka i reći da je taj onaj pravi. Ali, ja sam ovde samo da bih dao maksimum za svoj tim - rekao je skromni Aleksej, koji je dodao da ga ne zanima lična statistika i broj poena.

Valja napomenuti da Aleksej ima prosek od pet blokada i 3.3 ukradene lopte po meču, a odigrao je tri duela.

- Volim blokade, imam osećaj da njima činim nešto dobro za tim, takođe. Odbrana je nešto što me generalno drži "u gasu", napad se na to nadovezuje - rekao je Aleksej.

On je prvi po blokadama, drugi po ukradenim loptama, treći po skokovima (10), peti po asistencijama (5.7) i 16. po poenima (13.3).

Ovaj 17-godišnjak je u Grčku došao sa 13 godina, ima još veliku podršku prijatelja iz Grčke, a u intervjuu za Telegraf je nedavno govorio o svojoj odluci da izabere najdraži dres.

- Iskreno, trenutno ne razmišljam o tome jer sam fokusiran samo na košarku. Naravno da oni traže da igram za Grčku, ali zna se da je moja odluka samo Srbija!

Inače, ako Orlići u sredu od 18 časova pobede Litvaniju, igraće protiv Grčke ili Finske u četvrtfinalu Eurobasketa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banjcanin

    31. jul 2019 | 16:16

    Pa otac mu iz Pristine,patriota ko i svi Pristevci,tako da je normalno da igra za Srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA