Šta Novaku treba da se vrati na 1. mesto ATP liste: Ovo su 3 verzije, ali sve je u rukama Nadala!

Nije sve izgubljeno za Đokovića kada je u pitanju borba za teniski tron

  • 3
Rafael Nadal, Novak Đoković Foto: Profimedia

Novak Đoković će još ove nedelje provesti na 1. mestu ATP liste, nakon čega ga Rafael Nadal sigurno prestiže. Razlog je to što će Đokoviću početkom sledeće nedelje biti oduzeto 1.600 bodova, jer se brišu bodovi sa Mastersa u Parizu i završnog Mastersa u Londonu (ukupno 1.600).

Tako će Đoković umesto 9.545 imati 7.945 bodova, dok Nadal ima sigurnih 9.225 bodova.

Čak i da Novak osvoji Pariz i dobije 1.000 bodova do kraja nedelje, neće moći da prestigne Nadala, koji ne brani bodove u Parizu i Londonu.

Novak do kraja godine može maksimalno da osvoji 2.500 bodova (pošto su mu oni iz prethodne sezone obrisani), u slučaju da slavi i u Parizu i u Londonu, uz sve pobede u grupnoj fazi završnog Mastersa.

U tom slučaju će Novak godinu završiti sa 10.445 bodova. U tom slučaju Novak i ima šanse da godinu završi na 1. mestu, ali mu je za to potrebno da Nadal manje od 1.200 bodova na turnirima u Parizu i Londonu.

Francuska, finale BNP Masters, Novak Đoković i Endi Mari Novak je Masters u Parizu osvajao 4 puta, po čemu je rekorder; Foto: AP/Tanjug

Novaku bi odgovaralo da Nadal ispadne što ranije na oba takmičenja. Ukoliko na oba takmičenja Nadal stigne do finala, biće sigurno 1. na kraju godine, tako da više ništa ne zavisi od Novaka.

Da bi sve bilo u Novakovim rukama posle Pariza, potrebno je da Nadal tu ispadne najkasnije u četvrtfinalu. Ukoliko dođe do polufinala Pariza, u Londonu će mu biti dovoljan plasman u finale uz sve tri pobede u grupi (svaka donosi po 200 bodova), da osigura 1. mesto.

Ako bi  Nadal do finala došao uz jedan poraz u grupi, onda je dovoljno da ispadne i u polufinalu Mastersa u Parizu, kako bi Novak uz oba trofeja mogao da ga pretekne na ATP listi.

U svakom slučaju, Novaka čeka gotovo nemoguća misija, jer mora da bude nepogrešiv u Parizu i Londonu, kao i da se nada kiksevima Nadala, ili u Parizu, ili u Londonu.

Ako bi Nadal stigao do finala Mastersa u Parizu, onda bi njegovo ispadanje u polufinalu završnog Mastersa u Londonu takođe moglo da donese Novaku 1. mesto, jer bi Novak imao 20 bodova više.

Novak Đoković, london broj 1, Masters Novak sa peharom Masters kupa u Londonu, koji je osvajao 5 puta; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

OPCIJE KOJE NOVAKU DONOSE 1. MESTO NA KRAJU GODINE

1. Novak osvaja Pariz i London, Nadal ispada u četvrtfinalu Pariza.

2. Novak osvaja Pariz i London, Nadal ispada u polufinalu Pariza i gubi bar 1 meč u grupi u Londonu

3. Novak osvaja Pariz i London, Nadal igra finale Pariza i ispada u polufinalu u Londonu

Video: Kad Nole i najseksi pijanistkinja sveta zasviraju klavir

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja sam ja

    28. oktobar 2019 | 15:01

    sta opferecujete naciju sa brojem jedan.. daj da sad svi mirno cekamo australija open a do tad moze da izgubi i od zdravka mamica bas me briga.. samo neka osvaja gren slemove

  • Mane

    28. oktobar 2019 | 14:56

    Postujem novaka, ali on mora da se odluci koji su mu prioriteti u zivotu. Bio je prvi vratio se ali ove godine sem Aus Opena i wimbldona nije igrao nista specijalno. Mora da se totalno posveti tenisu ako zeli titule i obaranje rekorda ako ne zeli ne treba da se forsira dosta je i ovo sto je uradio..

  • филаберза

    29. oktobar 2019 | 14:11

    Биће заиста немогућа мисија. Верујем да ће НАДАЛ бити у финалу Париза, а за завршни турнир ту је све могуће. Мислим да му Новаку не треба да буде приоритет Први на крају године треба да игра страшно добро да би савладао нове играче... биће верујем и изненађења Свих 8 учесника су супер јаки. Једино нека одсуства могу да мењају ствар али ове године биће најјачи завршни турнир. Надал има сигурно финале Париза јер нема ту противника за њега до финала. За Нолета уопште није сигурно да ће доћи до финала има ту зверки које само чекају његов пад.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA