≫ 

Uzmite novac siromašnima i dajte ga bogatima: Švajcarci pišu zašto je došlo do sukoba Đokovića i ATP

Poznato je da je Novak već formirao svoju uniju tenisera, nezavisnu od one u sklopu ATP

  • 7
Novak Đoković Foto: Printscreen/You Tube/Djoker Nole

Đokovićevu ideju nisu podržali neki od najboljih tenisera planete poput Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Nije mu se priklonio ni Endi Mari, dok iz organizacionih odbora turnira tvrde da sada nije vreme za podele, jer tenisu, kao i čitavom svetu preti veći neprijatelj - korona virus.

Đoković je uprkos tome, na kraju Mastersa Sinsinati u Njujorku objavio da će formirati PTPA, odnosno Uniju profesionalnih tenisera zajedno sa Vasekom Pospišilom i još nekolicinom igrača koja je nekoliko meseci unazad postajala šira.

Cilj ovog sindikata je bio da se zaštite oni igrači koji su pandemijom najviše bili ugroženi, momci sa slabijim rangom na ATP listi.

Švajcarski Blik s tim u vezi piše da je moto Asocijacije teniskih profesionalaca bilo ono "superhikovsko" - uzmite novac siromašnima i dajte bogatima.

Suština ove tvrdnje Blika svodi se na ideju iz dokumenta o formiranju veća igrača oko Rodžera Federera.

- Uzmite pare od siromašnih i dajte ih bogatima, prema ovom geslu Savet igrača ATP oko Rodžera Federera hoće da redistribuira novac u 2021. godini. Borba za novac je jedan od razloga zašto je Novak Đoković pokrenuo PTPA - navodi Blik.

U navedenom dokumentu se planira da se novčane nagrade u kvalifikacijama i prvim rundama turnira smanje, kako bi se povećale u završnicama.

Logično, ovakav epilog najviše odgovara najboljima, koji su se za svoj status već izborili i koji dolaze do završnica turnira.

Istovremeno, sužava se manevarski finansijski prostor mlađim i slabije rangiranim teniserima za koje se Đoković bori.

Nakon što se Srbin povukao sa mesta predsednika iz Saveta igrača u okviru ATP-a, na to mesto je nedavno postavljen Kevin Anderson iz Južne Afrike.

Video: Đoković obradovao 15-ogodišnjaka koji ima autizam: Smeje se i raduje samo kad vidi Noleta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    11. novembar 2020 | 10:03

    Da, nikada sit gladnome nije verovao?! To sto radi Federer, Nadal i dr.. Oni su potekli iz Lordovske porodice, za razliku od Novaka Djokovica!? Gde su se roditelji i cela porodica, borili kao,, crv pod korom,, za koru hleba?! Od cetvrte godine Nole je zapoceo sa treniranjem sa pok. Jelenom Gencic na Kopaoniku.Tada su roditelji drzali pod zakup lokal kod Genexa, zbog velike kirije, bili su prinudjeni da se zajme kod,, zelenasa, sa enornom kamatom?! Plus da prodaju stan u Beogradu, sve zarad uspeha svog deteta!! E, sada, kada je Novak PLANETARNI, ON i cela fenomenalana porodica svojim iskustvom SRCEM zele da pomognu mladima!!! To se ne svidja, bogatim zapadnim igracima i njihovim mentorima?! Istina je samo jedna, ZA NOVAKOVU IDEJU, sigurno je preko 90 posto mladih tenisera koji tek pocinju da stasaju sa reketima?! Ostatak, je iz bogatih i umisljenih igraca?! Primer Novaka Djokovica, od decaka do,, zonglera,, u tenisu, je jedinstven u svetu!!!? Jednostavno, kako mi je licnono nekada rekla na Kopaoniku Jelena Gencic, bice to,, CUDO,, OD DETETA!! Eto, istina je samo jedna!Novak je teniser za udžbenike!

  • Bobi

    11. novembar 2020 | 10:07

    Humanost je na delu samo na našim prostorima. U ostatku sveta mrtvo slovo na papiru. Čast izuzecima. Naravno pobedićeš kao uvek. Idemooooooooo...

  • xxx

    11. novembar 2020 | 10:31

    Novak je covek broj 1 ,ostali neka se stide svoje jadne uskogrudosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA