Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković saznao rivala u 1/2 Vimbldona: Izgubio je od njega poslednja dva meča!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novak će u svom 9. polufinalu u Londonu igrati protiv Roberta Bautiste Aguta

  • 4
Roberto Bautista Agut Foto: AP/Tanjug

Španac Roberto Bautista Agut biće protivnik Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona u petak!

Agut je posle četiri seta bio bolji od Gvida Pelje (7:5, 6:4, 3:6, 6:3), a protiv Novaka će igrati 11. put u karijeri. Zanimljivo, na poslednja dva meča Agut je bio bolji od Srbina - u Dohi i Majamiju, dok na travi nikada nisu igrali.

- Protiv Bautiste sam izgubio poslednja dva meča kada smo se sastali. Nezgodan je na ovoj podlozi, loptica na travi nisko odskače i to mu odgovara, jako je uporan i konstantan - rekao je Đoković odmah posle meča sa Gofanom koji je dobio u tri seta.

Španac je već u prvom gemu na meču uzeo brejk rivalu, ali je Pelja uspeo da izjednači i preokrene na 5:4 iako je Agut imao četiri brejk prilike. Međutim, što mu nije uspelo tada jeste u narednom gemu na servis Argentinca, a vrlo brzo je stigla potvrda prvog seta - 7:5.

Roberto Bautista Agut Foto: AP/Tanjug

I u drugom setu je Agut uzeo brejk odmah na početku i on mu je bio dovoljan da povede sa 2:0 u setovima. Pelja je u tom drugom setu imao samo jednu brejk šansu da se vrati, ali nije uspeo.

Ipak, jeste uspeo da uvede meč u četvrti set. I to tako što je poveo sa 3:0 i tu prednost sačuvao do kraja. Zatim je na početku četvrtog seta propustio dve brejk šanse i odmah u narednom psiholiški pao i izgubio svoj servis (1:3).

To je bio kraj i Agut će protiv Đokovića u polufinalu igrati u petak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA