Žigić dao četiri gola Lidsu! (VIDEO)

Srpski fudbaler dao sve golove za Birmingem u pobedi protiv Lidsa u gostima

  • 0

Retkost je da fudbaler bude četvorostruki strelac na jednoj utakmici, a srpsku fudbalsku javnost nedugo posle Marka Pantelića u čudu i divljenju ostavlja i Nikola Žigić. Dok se u smiraj zimskog prelaznog roka spekulisalo da li će ovde ili onde, srpski div je postigao sva četiri gola za Birmingem na Lidsovom „Eland roudu”.

Birmingem, koji puca najmanje na plej-of za plasman u Premijer ligu (doigravanje timova od trećeg do šestog mesta u Čempionšipu), pobedio je s 4:1 u 28. kolu drugostepenog engleskog fudbalskog takmičenja.

Mekormak je doveo domaćina u vođstvo u 19. minutu. Žigić je izjednačio u 31. S nerešenim rezultatom se otišlo na poluvreme, a onda je sredinom drugog dela usledio Žigin mini het-trik za sedam minuta (61, 64, 68). Ko zna, možda bi postigao još neki gol da nije zamenjen u 70. minutu (ušao irski napadač Adam Runi), ali je to bio način da doživi ovacije. Na kontu sada ima osam golova, jedan manje od vodećeg strelca tima Marlona Kinga.

– Oduševljen sam Nikolom. On je veoma visok, nije graciozan, ali ako mu date milimetar prostora, biće neprijatan. Imao je četiri zaista sjajne rekacije. Njegov pokret je bio sjajan sva četiri puta – rekao je trener Birmingema Kris Hjuton.

Bio je to 90. međusobni duel Birmingema i Lidsa, a zahvaljujući Žigiću, „plavi” sada imaju pobedu više (34:33, 23 remija).

Žigić je sjajan na početku ove godine. Pre pet kola, 11. januara, doneo je s dva gola pobedu protiv Ipsviča u Birmingemu s 2:1.

Podsetimo da je Pantelić, njegov partner u Zvezdinom napadu pre nekoliko godina, postigao sva četiri gola za Olimpijakos 13. decembra u utakmici prvenstva protiv Kerkire na Krfu.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA