RAT UŽIVO: Žestoke borbe raketnim bacačima u Slavjansku, više mrtvih! (VIDEO)

Od jutros se borbe vode na obodima Slavjanska, oko kontrolnih punktova, kažu proruski aktivisti, a samoproglašeni gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarjov tvrdi da su oborena tri vojna helikoptera i da je jedan pilot ubijen, a drugi pritvoren. U okršajima je poginulo najmanje 10 ljudi

  • 29

Ukrajinske snage pokrenule su veliku akciju u cilju ponovnog zauzimanja grada Slavjanska na istoku zemlje, prenosi "Rojters" navode proruskih aktivista. Ubijeno je najmanje deset osoba, a oboreno više helikoptera, potvrdili su zvanični kanali iz Kijeva.

Treći ukrajinski helikopter MI-24 oboren je nad istočnim ukrajinskom gradom Slavjanskom. Dva ukrajinska vojnika su ubijena, a jedan pilot je zarobljen. U Donjecku su separatisti zauzeli železnicu.

Ukrajinski ministar policije poručio građanima u Slavjansku da ne napuštaju svoje domove jer je "specijalna operacija u toku", javlja RT.

Od jutros se borbe vode na obodima Slavjanska, oko kontrolnih punktova, kažu proruski aktivisti, a prenosi Bi-Bi-Si. Samoproglašeni gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarjov tvrdi da su oborena dva vojna helikoptera i da je jedan pilot ubijen, a drugi pritvoren, javlja Interfaks.

Neimenovani savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Arsena Avakova rekao je da ne želi da komentariše navode o akciji u Slavjansku. Kako kaže, dok se ne završi, niko neće govoriti o tome. Proruski aktivisti širom istoka Ukrajine danima drže pod kontrolom brojne policijske stanice i zgrade lokalnih uprava.

Zbog sve gore situacije u tom delu zemlje, vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Oleksandar Turčinov ponovo je dekretom uveo vojnu obavezu, ukinutu krajem prošle godine na osnovu zakona koji je predložio tadašnji predsednik Viktor Janukovič.

Separatisti u Donjecku su zauzeli  železničku stanicu, i ne dopuštaju nijednom vozu da prođe.

Separatisti su navodno zauzeli stanicu kod Jasinuvata, malo severnije od Donjecka, i presekli električne kablove.

U međuvremenu, zamenik generalnog sekretara NATO Aleksander Veršbau rekao je da severno-atlantski savez više ne može da gleda na Rusiju kao na partnera, već pre kao protivnika - javili su ruski mediji, pozivajući se na Asošiejted pres.

Veršbau, nekadašnji ambasador Sjedinjenih Država u Rusiji, izjavio je da je uloga Moskve u krizi u Ukrajini naterala NATO da preispita svoj odnos prema Rusiji i da bi Alijansa mogla da mobiliše dodatne trupe ako se situacija još pogorša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA