PAVLOVIĆ IMAO POTRES MOZGA! Da li je to razlog ONAKVOG njegovog ponašanja? (VIDEO)

Otkriveno da je krilni košarkaš crno-belih imao traumatsku povredu, tokom prve utakmice sa Zvezdom, te je zato povraćao na poluvremenu, ali i donekle je objašnjeno njegovo ponašanje u nastavku serije sa crveno-belima

  • 51

Očekivalo su navijači Partizana mnogo više od Saše Pavlovića u polufinalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde, ali iskusni krilni košarkaš će posle četiri utakmice sa večitim rivalom ostati upamćen po skandaloznom ponašanju na terenu. Pogotovo u trećem duelu kada je dva puta pesnicom udario igrače crveno-belih.

Ništa nije ni slutilo da će rođeni Baranin na taj način isplivati u žižu javnosti, nakon prvog poluvremena prve utakmice u kom je ubacio 11 poena Zvezdi. Od tada praktično ništa, osim onih ispada u nastavku serije. Međutim, kako je SOS kanal u ponedeljak preneo, Pavlović je tokom prve utakmice dobio potres mozga i mnogi su njegove loše partije, ali i ONAKVO ponašanje, vezali upravo za pomenutu traumatsku povredu.

Da nešto nije bilo u redu sa Pavlovićem pojasnio je i trener Partizana Duško Vujošević, na konferenciji za medije u utorak.

- Pavlović je dobio jedan udarac tokom drugog poluvremena nakon čega nije mogao da ima dobar pregled igre. Čak je i povraćao na klupi tokom poluvremena - istakao je Vujošević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Upravo je povraćanje jedan od fizičkih simptoma potresa mozga, zajedno uz glavobolju, zamagljen vid, vrtoglavicu, osećaj umora i problem sa ravnotežom. Mnogo bitniji, u ovom slučaju, su emocionalni simptomi koji kažu da se osoba koja ima potres mozga ''lako uznemiri ili razljuti'', kao i da bude nervozna i emotivnija nego inače.

DVE FOTKE, ČETIRI IGRAČA: Ovi detalji sa večitog derbija će vas sigurno podeliti u stavovima!

Simptomi koji bi donekle mogli da objasne Pavlovićeve ''grehove'',  a bilo ih je dosta na ova četiri meča. Krenulo je sa verbalnim duelima sa Blažičem, zatim nesportski potez nad Lazićem, sukob sa Kalinićem, a potom udaranje Lazića pesnicom u međunožje i Dženkinsa u glavu.

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Svako se bori za svoj klub i nije to ništa lično. Svako želi da pobedi - bile su Blažičeve reči nakon ''treš toka'' sa Pavlovićem u prvom meču.

Prvi od dva ''duela'' sa Lazićem viđen je na drugom meču koji je Partizan dobio rezultatom 70:68, a crveno-beli i dalje tvrde da je sudija pogrešio što samo Pavloviću nije dao tehničku. Partizan je promašio šut pri rezultatu 68:69, Pavlović je ležao na parketu pored Lazića, Zvezdin košarkaš je hteo da krene u kontru, ali ga je igrač crno-belih zadržao nogama.

Na početku treće utakmice Pavlović je bio najnervozniji košarkaš na terenu. Brzo je ušao u problem sa faulovima, a često ulazio i u sukobe sa protivničkim igračima. Tako je na početku druge četvrtine nasrnuo na Nikolu Kalinića, posle jednog žestokog duela, koji su imali njih dvojica pod košem crno-belih.

Krilo crveno-belih je u tom trenutku oborio Baranina koji istog trenutka skočio i uneo mu se u lice, a ostali igrači su ih brzo razdvojili kako ne bi došlo do fizičkog obračuna.

Potom je na početku treće deonice udario Dženkinsa pesnicom u glavu, ali srećom po njega sudije nisu videle šta se dešavalo u gužvi ispod koša Partizana. Dženkins je u toj situaciji reagovao dostojanstveno, kao i pred kraj meča kada je ”iskulirao” nasrtanje Murića i pokušaja da ga isprovocira udarcem.

Ipak, najveći njegov ispad dogodio se u trećoj četvrtini, kada je udario njegovog čuvara Lazića, i to u nezgodno mesto. Zvezdin bek je posle udarca pao na parket sa bolnom grimasom na licu. Pavlović je za ovaj potez kažnjen nesportskom ličnom greškom.

Krilni igrač Partizana je samo u prvom meču bio raspoložen za igru. Ubacio je 11 poena, imao 6 skokova, dve asistencije i dve ukradene lopte. Zanimljivo, svih 11 poena je viđeno do poluvremena u kom je Pavlović povraćao.

U drugom je takođe imao 11 poena, ali su ostali parametri bili zanemarljivi. Treći meč je završio sa 3 poena i indeksom korisnosti - 9, kao i četvrti, ali mu je na tom meču indeks korisnosti bio - 4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    21. april 2015 | 20:59

    "osoba koja ima potres mozga ”lako uznemiri ili razljuti”, kao i da bude nervozna i emotivnija nego inače." Po ovom opisu, gospodin Vujošević ima konstantan potres mozga već godinama.

  • DRAGI

    21. april 2015 | 21:02

    Saša je bivši košarkaš a sad je pecaros

  • Doktor

    21. april 2015 | 20:30

    Ha, pa nije valjda 6 dana imao potres mozga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA