Srpski omladinci ubedljivi protiv Crnogoraca: Duronjić vodi ka Evropskom prvenstvu

Ukoliko dobiju i meč protiv Francuza 29. marta u Kragujevcu, igrači selektora Branislava Nikolića plasiraće se na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj

  • 2

Omladinska reprezentacija Srbije, igrači uzrasta do 19 godina, napravila je novi iskorak ka plamanu na Evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Nemačkoj.

Posle remija sa Dancima (2:2), naše nade su u gornjem Milanovcu savladale vršnjake iz Crne Gore rezultatom 4:1 u okviru 2. kola sedme grupe.

U drugoj utakmici grupe Francuska je nadigrala Dansku 4:0, pa će poslednji duel, kada se budu sastale selekcije Srbije i Francuske odlučiti ko će od ta dva tima ići na Evropsko prvenstvo, pošto samo jedan iz grupe ide dalje.

Taj meč je na programu 29. marta u Kragujevcu.

U prvom kolu Francuska je pobedila Crnu Goru 1:0.

Strelci za naš tim bili su Jović u 33. iz penala, Duronjić u 37. i 57. i Milenković u 54. minutu za Srbiju, dok je jedini gol za goste postigao Šarkić u 21. minutu.

Posle neubedljivog početka i vođstva Crne Gore omladinci Srbije zaigrali su kako znaju i umeju. Takva igra donela je brzo izjednačenje, a potom i vođstvo. U drugom delu mladi fudbaleri Srbije su nastavili u istom ritmu i zasluženo došli do prve pobede na turniru.

Srbija - Crna Gora 4:1

SRBIJA: Milinković Savić - Mijailović (od 45. min Milenković), Vojnović (od 70. min Lutovac), M. Stojanović, Zlatković - Glavčić, Senić, Zličić, Špoljarić (od 71. F. Jović) - L. Jović, Duronjić.

CRNA GORA: M. Šarkić, Knežević, Rašo, Boričić (od 68. min), Banović, Magud, Krnić, Marković, O. Šarkić, Burzanović (od 55. min Đukić), Camaj (od 57. min Krnić).

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA