Zvezda je u tolikom problemu da je Zvezdan Terzić morao da založi SVOJ stan da bi klub digao kredit!

Nesvakidašnji potez direktora crveno-belih u kritičnom trenutku po klub

  • 14

Upravljanje srpskim klubovima je posao samo za mađioničare. To izgleda otprilike ovako: imate uglavnom gomilu propalih firmi čije je funkcionisanje dugi niz godina ekonomski potpuno neodrživo, ali oni i dalje rade, postoje i takmiče se.

Do sada smo imali gomilu slučajeva snalažljivosti ljudi koji ih vode, i sve to uglavnom finkcioniše po principu "štapa i kanapa", a sada smo dobili još jedan eklatantan primer šta se desi kada se diletantski radi, pa dođe do posledica.

Naime, generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić, prema pisanju lista Informer, založio je svoj stan, kao i stan svog prijatelja, kako bi klub od AIK banke dobio kredit od milion i po evra!

Novcem od kredita Zvezda planira da finansira dugove prema bivšim igračima i trenerima kako se ne bi dogodilo da, kao u junu 2014. godine, UEFA suspenduje klub iz Ljutice Bogdana iz evro-kupova. Terzić nije želeo da komentariše saznanja beogradskog dnevnika, ali se nameće zaključak da je klub u tolikim problemima da je direktor morao da založi svoj stan kako bi se rešila goruća pitanja.

U klubu iz Ljutice Bogdana su na sve načine pokušali da izbegnu dizanje kredita, ali kako drugu finansijsku injekciju nisu mogli da pronađu, morali su da pribegnu najgorem mogućem rešenju.

Zvezda je kredit podigla u AIK banci čiji je većinski vlasnik poznati biznismen Miodrag Kostić Kole. On je u februaru 2014. godine postao većinski vlasnik ove banke, kada je stekao 50,37 odsto akcija. Godinu dana kasnije je od Pireus banke otkupio paket od 20,35 odsto akcija AIK banke tako da njegov udeo u vlasništvu sada iznosi 70,72 odsto, navodi Informer i dodaje:

- AIK banka od koje je kredit podignut jednostavno nije imala poverenja. Iz kluba su najpre garantovali ugovorom sa Gazpromom, koji na godišnjem nivou iznosi 4,8 miliona evra. To nije bilo dovoljno, pa su garantovali i klupskim hotelom. Kako su iz banke i dalje bili nepoverljivi, tražili su od Terzića da, ako je već toliko siguran da će Zvezda vratiti novac, garantuje privatnom imovinom - preneo je list izjavu neimenovanog sagovornika.

S obzirom na to da ni Terzićev stan nije bio dovoljan, na kraju je založen i stan njegovog prijatelja, a oba su procenjena na 400.000 evra. Hipoteka će sa njih biti skinuta kada zvezda uplati poslednju ratu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Menadzer

    28. mart 2017 | 11:45

    Kakva samarcina i vredjanje inteligencije za sve zvezdase!Pa ko vise veruje Terzicu i ekipi oko njega.Ako niste u stanju da smanjite dug ili da budete na nuli pokupite stvari i odlazite.Ovo danas kod nas i kod komsija su dve najprljavije uprave od kada postoje veciti

  • Sibin

    28. mart 2017 | 14:38

    Zalozio stan koji je kupio od pokradenih para,taj lopov treba u apsu da ide!

  • Grobar63

    28. mart 2017 | 10:50

    Istinitije bi bilo da ste napisali da je založio jedan od SVOJIH 4-5 stanova, koji trenutno nisu u upotrebi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA