≫ 

Prao je sudove za siću, na dresu krije tužnu životnu priču, sad igra finale Lige šampiona i može biti ključni igrač Liverpula! (VIDEO)

Virdžil Van Dajk zaokružio je Liverpulovu mašineriju

  • 5
Foto: Tanjug/AP

Navijači Liverpula dugo su čekali na pravo pojačanje u odbrani, a dočekali su ga kada je došao Virdžil van Dajk.

Momak koji je vredeo 75 miliona funti u transferu iz Sautemptona ima priliku da ispiše istoriju, a posebno je bio upečatljiv kada je posle pobede nad Romom odgovorio na jedno pitanje sa - Koga je briga?

Virdžila su pitali da li je Liverpul imao sreće protiv Rome, pošto je mogao da prokocka veliku prednost, odgovor je bio krajnje iskren.

>>>Pažljivi osvrt na istoriju Liverpula i Reala pokazao nam je ko ima mnogo veće šanse u finalu! (VIDEO)

- Dao sam takav odgovor jer mi se obratio engleski novinar. Šta je želeo od nas? Da se vratimo na teren i sve uradimo ponovo? Moi smo samo došli do finala i bili smo srećni zbog toga.

Inače, poraz od Rome u revanšu je jedini u takmičenju do sada za Liverpul.

- To pokazuje da nismo imali sreće, mi smo u finalu jer smo zaslužili. Sad hoćemo da osvojimo pehar.

Virdžil je krajnje hrabro najavio duel sa Kristijanom Ronaldom i ostalima iz tabora Reala.

>>>Kako je Liverpulov heroj Alan Kenedi zabio prvi ikada odlučujući penal u finalima Kupa šampiona (VIDEO)

- Ne znam kako će igrati, znam kako to obično rade, ali mislim da nisu igrali protiv ovakve ekipe još. Igramo drugačije od ostalih timova sa kojima se Real suočio, biće zanimljivo videti kako će reagovati. Imaju kvalitet na svakoj poziciji i iskustvo ovakvih utakmica.

Činjenica da Real ima dve vezane titule prvaka Evrope ne plaši Van Dajka.

- Znamo sve, samo treba da budemo spremni, puni samopouzdanja. Nismo bez razloga ovde, igrali smo već neke fantastične mečeve ove sezone, pokazali smo da možemo pobediti svakoga. Biće teško, ali idemo na pobedu.

Foto: AP/Tanjug

Inače, kada je Seltikov menadžer Nil Lenon išao u Holandiju  prvi put da gleda Van Dajka, bio je u šoku jer je bio jedini skaut.

Njuh ga nije prevario, za 2.6 miliona, Van Dajk je prešao u Seltik 2013. godine, ostao je tu dve godine, a kruna dobrog razvoja je Liverpulova rekordna suma za defanzivca kad je već bio u Sautemptonu.

Da je i dalje na zemlji, pokazuje jedna njegova priča iz detinjstva.

- Imao sam 16 godina pre nego što me je Groningen izabrao. Nisam mislio da nemam budućnost, ali sam znao koliko moram da radim. Trebalo je da iskoračim u seniorski fudbal, a dve godine sam radio u restoranu.

Foto: Tanjug/AP

- Dva puta nedeljno sam prao posuđe, po pet sati tokom noći. Bilo je to za dodatni novac, nekoliko evra sam dobijao po satu. To sam samo bio ja - radio sam i cenio svaki deo sebe i naučio sam da cenim posao i ono što jesam - rekao je u ispovesti za Dejli Mejl.

Takođe, Van Dajk vuče bolnu priču zbog koje je nosi prezime na dresu, već ime. Nije u dobrim odnosima sa ocem Ronom, koji je napustio majku Helen kada je bio mali.

U Liverpulu se skrasio sa suprugom Rike, ima ćerku Nilu, štiti svoju privatnost baš kao što štiti gol Liverpula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza007

    26. maj 2018 | 12:24

    Idemo Liverpul oderi šminkere pozere pokazite magiju

  • kljucni?

    26. maj 2018 | 09:56

    mozda sto ima kljuceve od svlacionice!!! decko je promaja kao i deki lovren, primice 4 komada veceras. nije mi jasno kako sa takvom odbranom su dosli u finale uopste a veceras sigurno nece imati srece!!

  • ABV

    26. maj 2018 | 13:33

    Hahhaha dva puta nedeljno prao sudje??? Pa idite u NBA pa cete tamo videti kakve su price

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA