Samo se prisetite tog čuvenog meča na Božić i bićete sigurni da Zvezda pobeđuje Žalgiris! (VIDEO)

Crvena zvezda je jedinu pobedu nad velikanom iz Litvanije zabeležila 7. januara 1999. godine

  • 27

Crvena zvezda će u petak odigrati meč 16. kola Evrolige protiv Žalgirisa. Jednog od retkih timova i velikana evropske košarke kojeg nije savladala u novom formatu Evrolige. Crveno-beli protiv litvanskog šampiona imaju tri poraza iz isto toliko utakmica.

Ipak, ako se crveno-beli vrate u prošlost, moći će da nađu nadu da će u Kaunasu zabeležiti trijumf koji bi mogao da ih približi plasmanu u četvrtfinale. Bio je to takođe duel protiv Žalgirisa, i takođe je odigran na veliki pravoslavni praznik - na Božić, 7. januara 1999. godine.

>>> TEODOSIĆ: Samo pod ovim uslovom ću igrati za Zvezdu!

Pobedila je Zvezda u krcatom Pioniru sa 77:69, a sada će, 18 godina kasnije isto pokušati da uradi u Litvaniji.

Zvezda je tada u svojoj ekipi imala sjajne igrače kao što su bili Vidačič, Pavićević, Stanojević, Jestratijević, Bolić, Popović, Topić, Rakočević i Peković, ali jedno se poprilično razlikovalo od ostalih - Vlade Divac!

Printskrin: Youtube/Rudyvgd 1 Printskrin: Youtube/Rudyvgd 1

Legenda jugoslovenske košarke i Partizana, ovoga puta je bio u dresu večitog rivala. Došao je tokom ''lokauta'' u NBA ligi, i imao je želju da igra utakmice dok je bila pauza. Imao je ponude Zvezde i Partizana, ali se odlučio za crveno-bele boje, jer je Zvezda igrala Evroligu.

- Zbog igranja Zvezde u Evroligi prihvatio sam crveno-beli dres i mislim da nisam pogrešio. Ali štrajk u NBA ligi je završen pa se vraćam da odradim još jedan ugovor - izjavio je tada Divac, koji je navodno bio plaćen 250.000 dolara po utakmici, a odigrao ih je svega dve.

Debi mu je bio upravo duel protiv Žalgirisa, dok je drugi bio na gostovanju Ortezu u Francuskoj, ali je Zvezda poražena sa 70:61.

Divac je ispraćen ovacijama od strane Delija, a meč je završio sa 16 poena. Milenko Topić je je bio najefikasniji sa 17 poena, dok je 16 poena imao i Oliver Popović.

Zvezda i Žalgiris meč igraju u 6. januara, ovoga puta na Badnji dan, a već se pokazalo da protiv ove ekipe na veliki hrišćanski praznik može da ih pobedi, čak iako su tada bili najveća sila u Evropi, i ekipa koja je te sezone bila šampion Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • era

    6. januar 2017 | 13:33

    delije, delije ajmo svi u glas...da je Vlade Divac jedan od nas...a sad kompleksasi iz zagreba, ili mozda aleksandrovca ili mozda ipak cepter, pssst..badnji dan je

  • Shurda

    6. januar 2017 | 11:28

    Jbg.danas je 6. januar

  • Mister No

    6. januar 2017 | 12:44

    Ovo nije zvezda. Ovo je FMP.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA