BJEKOVIĆ: Dok je Robi u Zvezdi, Partizan ne mora da brine za titulu

"Nikako mi nije jasno kako je klub kakav je Zvezda doveo na klupu početnika. On je bio sekretar stručnog štaba u reprezentaciji Hrvatske, ako je i to radio"

  • 19

Legenda Partizana Nenad Bjeković tvrdi da crno-beli ne moraju da brinu za titulu šampiona Srbije sve dok je na klupi Crvene zvezde hrvatski trener Robert Prosinečki. Bivši fudbaler, trener i direktor crno-belih smatra da je Zvezda napravila očajan izbor kad je angažovala početnika, čija ekipa i dalje ne pokazuje napredak u igri, iako je, u razgovoru za "Informer", istakao da Robiju skida kapu za sve što je postigao tokom igračke karijere.

Bjeković nije iznenađen porazima večitog rivala na pripremama u Sloveniji.

- To da su porazi sramni rekao je trener, koji je i najodgovorniji za te rezultate. Partizan ne mora da se plaši za titulu sve dok je Prosinečki trener Zvezde. Nikako mi nije jasno kako je klub kakav je Zvezda doveo na klupu početnika. On je bio sekretar stručnog štaba u reprezentaciji Hrvatske, ako je i to radio. Sad od njega hoće na silu da naprave Gvardiolu, a zaboravljaju da je taj isti Gvardiola godinama trenirao petliće, pa pionire, pa B tim Barselone i dokazao se osvajanjem trofeja s njima, dok je jedini uspeh Zvezde poslednjih godina Kup, koji im je Partizan poklonio svojim glupostima - kaže bez dlake na jeziku Bjeković.

Bjeković veruje da bi pod komandom Vladimira Vermezovića Partizan ponovo mogao da ostvari zapažene rezultate u Evropi.

- Pratim sve što se dešava u Partizanu. Koliko vidim, niko nije otišao iz šampionskog sastava, ali mislim da nam je potreban još jedan kvalitetan, iskusan defanzivac. Ako se pojačamo i u poslednjoj liniji verujem da bi ovaj tim mogao da napravi novi iskorak u Evropi i da kroz kvalifikacije opet stigne do Lige šampiona.

Bivši funkcioner crno-belih smatra da Partizan ovog leta mora da doživi promene i u rukovodećim strukturama, konkretno, da bi predsednik Dragan Đurić trebalo da ode iz Humske.

Ako žečli dobro klubu, mora da ode. Ne radi se ovde o tome što me je on smenio i što smo se razišli, iako sam ga ja doveo u klub. Đurić je prosto stigao do svog limita i sad bi morao klub da prepusti sposobnijim i ambicioznijim ljudima, a takvih ima. Partizan mora da ide dalje - zaključuje Bjeković.

 

(Telegraf.rs/Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ser

    4. jul 2012 | 11:30

    Raspadom Yuge, evropski klub poput Zvezde, sasvim logično je izgubio motive za takmičenje u fildžan ligi. To je dočekao mali paćenik iz komšiluka i upro se iz petnih žila da leči komplekse. Ko je lud da pravi tim za igranje po oranicama zemlje Srbije, na stadionima koji više liče na zatvorske krugove, pred gladnim i isfrutriranim gledaocima i za naklonost sezonskih političara.

  • strikla

    4. jul 2012 | 13:22

    Bravo Bjekovicu na komentar o Prosineckom !! Zvezda je danas skup idiota i lopova koji sve rade nebi li unistili ovauj najveci fudbalski klub u Istocnoj Evropi a veliki i za Zapadnu. Niko u susretima na Svetu nije ocekivao laku utakmicu sa Crvenom Zvezdom svi su racunali na poraz protiv Zvezde ma gde se igralo... Danas jedan dokazani ustasa vodi tako slavan SRPSKI klub!!! Ovo vise nije sramota za Crvenu Zvezdu ovo je sramota za Srbiju i SRPSKU SVEST jer tako lako prelazi preko svojih ponizenja. Setite se kako je Prosinecki otisao iz Beograda, sta je pricao po stampi posle odlaska o devojkama u Beogradu i Srbiji, kako je orgijao u Tudjmanovom HDZ-u .... I takav da vodi Zvezdu !? Pa da je najstrucniji na svetu nebi smeo ni da gleda sliku stadiona Zvede a ne ovako cosav, bez i malo kulture i obrazovanja, prostackog ponasanja .... Zvezda mi je donela jednom slavi i novac sad je tu racuna da ce to da ser desi ponovo ali nece jer svojim radom i znanjem nema sansu ni po nizerazrednim klubovima. A Zvezda ce njegovom zaslugom da nestane uz sve te svoje trofeje. Nikako nemogu da zaboravim njegove reci kad je dosao u Zvezdu' Napravicu tim koji ce da igra kao Barcelona !!! Pa ta Barcelona igra kao sto je Zvezda igrala u Miljanicevo vreme. Netreba mnogo truda pa da se na internetu nadju snimci i uporedi igra Zvezde onda sa igrom Barcelone i Reala sada. Miljanic ih je ucio i naucio kako se igra uspesno i lepo dok je bio treber u Reaku, ucili su to dosta godina i danas imaju to sto svi vidimo po terenima gde igraju. A ti Prosinecki i tvoje ustase napolje iz Crvene Zvezde !!!

  • Blagojinac

    4. jul 2012 | 13:42

    Sto se Zvezde i Robija tice, I OVAKO I ONAKO,ali sto se Partizana tice titula je osigurana pored Toleta ali i znacajnih politicara na vlasti.Zato,Bjekovicu ostavi Robija da radi a ti uzivaj u vasim,nazovi,titulama.Dok ste vi prvaci uz pomoc mocnika,srpski fudbal vise ni na Balkanu ne znaci nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA