≫ 

Barselona pregazila Real u El Klasiku! Mesi sa tribina gledao Suarezov šou i "petardu" saigrača (VIDEO) (FOTO)

Dominacija Katalonaca protiv večitog rivala, Urugvajac dao tri gola, Lopetegi verovatno poslednji put sedeo na klupi Madriđana

  • 19

Fudbaleri Barselone deklasirali su Real Madrid rezultatom 5:1 (2:0) u "El klasiku" zahvaljujući trostrukom strelcu Luisu Suarezu, a mrežu očajnih gostiju pogađali su Kutinjo i Vidal.

Bio je ovo jedan od najtežih poraza Madriđana u duelima sa najvećim rivalom, gotovo sigurno poslednji meč koji je sa klupe "Kraljevskog kluba" vodio Đulen Lopetegi, trener koji je doživeo da u samo nekoliko meseci dobije otkaz kao selektor Španije baš zbog toga što je u jeku Mundijala prihvatio ponudu Reala, a onda i dočekao katastrofalni početak sezone, i kao pečat na očajna izdanja - debakl od Katalonaca!

Jasno je, za njega više nema budućnosti u Realu.

Za Barselonu nije igrao povređeni Lionel Mesi, nije ni morao kako je njegov tim igrao ip re svega kako su se gosti pokazali. Argentinac je sa tribina gledao vrhunsku predstavu, šou u režiji Luisa Surazea i golove Urugvajca u 30, 75, i 83. minutu.

Foto: Tanjug/AP
Luis Suarez sa tri gola obeležio derbiFoto: Tanjug/AP
Suarez slavi het-trik protiv Reala, u pozadini Kurtoa tuguje Foto: Tanjug/AP

Počasni za goste postgao je Marselo i to je otprilike bilo sve od nikad lošijih Madriđana koje je poraz unazadio na deveto mesto Primere, sedam bodova iza lidera Barse, ali miljama daleko od igre kakva je godinama, sa Ronaldom u timu, krasila Madriđane.

Barsa je iskoristila trenutak potpunog haosa u Realu, i nemilice nadirala, povela preko Kutinja već u 11. mnutu i više se nije osvrtala.

Vođstvo je duplirano na isteku pola sata, i to tek pošto je iz VAR sobe glavnom sudiji signalizirano da je prekršaj Varana nad Suarezom bio za najstrožu kaznu. Naslonio se Francuz blago na Urugvajca, no ostaje pitanje da li je intenzitet bio toliki da se Suarez sruči na travu.

Kako bilo, nepogrešiv je bio Urugvajac sa 11 metara, pogodio je mrežu iako je Kurtoa pročitao njegovu nameru, za sigurnih 2:0 Barse protiv potpuno indisponiranog Reala. Vredi reći da je ovo bio prvi gol nekog igrača iz penala u El Klasiku, a da nisu Ronaldo i Mesi, još od 2008. godine kada je Van Nistelroj pogodio sa "kreča".

Vidal, za kraj, matira Kurtou za konačnih 5:1 u El Klasiku Foto: Tanjug/AP

U nastavku utakmice, pored jednog jedinog svetlog trenutka Reala u vidu gola Marsela, Barsa je dominirala, iskoristila nešto rizičniju igru protivnika da dođe do egala i nanela mu težak udarac.

Blistao je Suarez, pogodio je i za 3:1 sjajnom reakcijom glavom sa desetak metara, a het-trik je usledio nedugo kasnije, posle kiksa Ramosa, za potpuni slom Madriđana.

Trijumf Barse zapečatio je rezervista Arturo Vidal u smiraj utakmice, dodatno posramio goste čiji će obrazi još dugo brideti posle očajnog izdanja.

Za kraj, pogledajte i Mesijevu reakciju potpunog zadovoljstva na igru njegovih saigrača i velike pobede nad Realom.

Primera, 10. kolo

Petak:

Valjadolid - Espanjol 1:1

(Verde 90+2 - Iglesijas 20)

Subota:

Đirona - Rajo Valjekano 2:1

(Portu 34p, 45 - Alehandro Galvez 61)

Bilbao - Valensija 0:0

Levante - Leganes 2:0

(Rožer 14, Ročina 90)

Selta - Eibar 4:0

(Aspas 5, 36, 82, Mendez 56)

Atletiko - Sosijedad 2:0

(Godin 45, Luis Felipe 62)

Nedelja:

Hetafe - Betis 2:0

(Molina 60, Fulkije 62)

Barselona – Real Madrid 5:1

(Kutinjo 11, Suarez 30pen, 75, 83, Vidal 87 – Marselo 50)

Alaves - Viljareal 2:1

(Kaleri 51, Baston 90'4 - Moreno 10)

Sevilja - Ueska 2:1

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    28. oktobar 2018 | 18:16

    ... I POSLE KAŽU ZVEZDA IGRA LOŠE... PA ZVEZDA JE PSG ZA REAL...!!!

  • kako bilo

    28. oktobar 2018 | 18:11

    U realu nemaju sta da traze modric, baijl, naco, benzema, lukas na celu sa lopategijem...oni su skroz istroseni igraci i nisu odavno za real...najbolji igrac svijeta modric😂...prosto kad treba izmijenu da napravis pored ovoliko njih neznas koga prvo da izbacis...

  • Mihajlo kralj💪💪

    28. oktobar 2018 | 18:15

    Real sad bez ronalda nije nista.Forca BARCA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA