≫ 

Gvardiola ukrotio Salaha i zakuvao bitku za titulu, Siti srušio zahuktali Liverpul i istopio razliku na 4 boda! (VIDEO)

U toku je borba za titulu!

  • 18

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Liverpul u 21. kolu Premijer lige sa 2:1, pa će borba za titulu biti ljuta i dalje!

Mogao je Liverpul da odmakne na +10 na Itihadu, ali nije uspeo da dođe do zlata vredne pobede, Siti je smanjio zaostatak i biće i dalje veoma napeto.

Ukrotio je Gvardiola Firmina i Salaha, Građani su poveli u 40. minutu, a nije ih mnogo uzdrmalo izjednačenje u 64.

Već u 72, Sane je doneo ceo plen, pa je Siti preskočio Totenhem na tabeli i ima četiri boda manje od vodećeg Liverpula.

TOK MEČA:

Krenuo je Siti silovito u napad, sve se odvijalo na oko 30 metara od gola Liverpula u prvih sedam minuta, a čak je nastradao Endrju Robertson iz Redsa, zbog čega je pauzirana igra, kako bi mu se ukazala pomoć.

Malo kasnije se Liverpul oslobodio pritiska, zapravo je i čekao pravi trenutak za kontru, iskorišćena je brzina Manea u 17. minutu, ali je on iz duela 1 na 1 sa Edersonom samo uzdrmao stativu.

Čak je malo nedostajalo da se iz toga izrodi autogol, ali su se Građani ipak izvukli iz ove situacije. Sa gol linije, Stouns je intervenisao.

U 20. minutu, Lovren je opravdano dobio žuti karton, agresivno je oborio Aguera, ali je to učinjeno u akciji koja je pretila da se razvije u ozbiljniju šansu.

Foto: Tanjug/AP

Bilo je oštrih startova i dalje, Van Dajk je rutinirano reagovao u dve situacije i potvrdio klasu, a Salah je rizikovao povredu u pojedinim duelima do 38. minuta.

Već u sledećem napadu, Aguero je zakucao loptu u mrežu za vođstvo Sitija, pošto se dugo plela mreža oko Alisona!

Podbacio je u ovoj situaciji i Lovren, koji je dozvolio Argentincu da iz mrtvog ugla pošalje projektil pod prečku.

Nakon uvoda drugog poluvremena, pojačao je defanzivu Klop Fabinjom umesto Milnera, pošto se dešavalo da "duva promaja" kroz sredinu terena, a to je donelo dosta umrtvljeniju igru na obe strane.

Arnold je probao da ugrozi Siti udarcem sa distance, nije se proslavio u 56. minutu, dok je potpuno odsečen bio Firmino, junak pobede nad Arsenalom od pre nekoliko dana.

Sve to trajalo je do 64. minuta, kada su Građani zaboravili na Brazilca. Do ovog trenutka je bio maestralno čuvan, ali je bio usamljen na petercu za izjednačenje koje nije mogao da propusti!

Ipak, nije mnogo vremena bilo potrebno domaćinima da vrati prednost, Sane je jednu dugu akciju krunisao tako što je loptu tik od stative poslao u mrežu.

U finišu, probao je Gvardiola da osveži odbranu uvođenjem Otamendija i Vokera umesto Laporta i Kompanija, dok je Klop šansu dao Šaćiriju i Staridžu u poslednjih 15 minuta.

Mančester siti - Liverpul 2:1

(Aguero 40, Sane 71 - Firmino 63)

Siti: Ederson, Danilo, Stouns, Kompani (od 88. Otamendi), Laport (od 86. Voker), Silva, Fernandinjo, Silva (od 65. Gindogan), Sane, Sterling, Aguero

Liverpul: Alison, Robertson, Van Dajk, Lovren, Aleksander Arnold, Milner (od 57. Fabinjo), Henderson, Vajnaldum (od 86. Staridž), Mane (od 77. Šaćiri), Salah, Firmino

Standings provided by Sofascore LiveScore

VIDEO: Ovako su navijači Sitija slavili pobedu nad Liverpulom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero Nikić

    3. januar 2019 | 21:22

    Ove sezone samo jedan tim je pobedio Liverpul, tako ce biti i posle ove utakmice... Bravo Zvezdo!

  • Ultima

    3. januar 2019 | 23:46

    Najjaci su navijaci sitija koji dolje zovu liverpul mali a nisu svjesni da oni imaju 5 pehara u evropi koje pitanje kad ce imati. Znam da je mnogima mio Gvardiola al cinjenica da su naftno napumpan klub koji je bio sitan do prije 10 godina.

  • Darius Vasell

    3. januar 2019 | 23:20

    To bre, idemo do titulee.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA