≫ 

Zašto menjati nešto što je najbolje na svetu? Glas protiv promene Lige šampiona digao i direktor Bajerna Rumenige

Promene formata Lige šampiona nailazi na sve više neistomišljenika

  • 8

Velika je bura u evropskom fudbalu zbog eventuale promene formata Lige šampiona gde bi najelitinije takmičenje bilo gotovo zatvorenog tipa. Juventus je tu glavni zagovornik dok se sve više ljudi i klubova oglašava protiv te ideje. Novi u redu je legendarni fudbaler Bajerna Karl-Hajc Rumenige.

U intervjuu za Bild, direktor Bajerna Rumenige pričao je da je protiv promena u Ligi šampiona i da nešto što je najbolje ne treba menjati.

Zašto mora da se bilo šta menja? Ceo svet nam zavidi na Ligi šampiona. Ovo je bez konkurencije najbolje i najteže takmičenje na svetu - ističe Rumenige.

Takođe je legendarni Nemac i protiv proširenja broja klubova koji bi igrali u najelitnijem takmičenju.

Nisam pristalica ideje da se proširi grupna faza Lige šampiona. I sada imamo povremeno, sa četiri ekipe u grupi, neke „mrtve“ utakmice u poslednjem kolu, kada neki timovi nemaju motiv da igraju.

Karl Hajnc Rumeninge Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images

Priče o dodatnim prihodima za direktora Bavaraca nikako nije od ključne važnosti jer taj novac ne bi mnogo doprineo samim klubovima.

Svi pričaju da će biti više novca u igri. A, gde taj novac ide? Na plate igrače i na menadžerske provizije. Klubovi i akcionari neće doživeti taj „bum“ od zarade.

Takođe se pominjala mogućnost da se utakmice prebace za vikend. Rumenige je izričito protiv toga.

Jako je bitno da se Liga šampiona ne igra vikendom, takav predlog postoji. To bi stvorilo velike probleme i borbu sa domaćim ligama.

ENGELZI SPREMAJU ZAJEDNIČKI DOGOVOR

Kako prenosi Tajms, najajvljuje se sastanak vlasnika svih klubova Premijer lige na kojem bi trebalo da se donese zajednički stav o novinama koje se najavljuju za LŠ. Po njima on bi trebao da bude jednoglsan i da glasi - NE novom sistemu Lige šampiona.

FK Mancester Siti, slavlje osvajanja titule Foto: Tanjug/AP

Veruje se da će se svi klubovi sožiti iz razoga što ako se promene dogode to bi sprečilo razvoj lige i klubova koji ne bi bili članovi te zatvorene lige. Ne bismo više imali ulaganja u manje klubove sa bliskog istoka, Amerike, Kine itd. Postao bi još veći disbalans između klubova.

Tajms dalje navodi da se deo klubova zalaže i za radikalne mere - bojkot evropskih kupova ukoliko dođe do promene formata takmičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OVERRATED

    3. jun 2019 | 05:47

    neka vrate sistema iz kupa sampiona.nokaut sistem nema grupa.svaka utakmica mora da se igra na pobedu.bilo bi mnogo zanimljivije.isto kao kada je Zvezda bila prvak evrope i sveta.

  • Zver

    3. jun 2019 | 01:15

    Sadasnja LS je vec u neku ruku "zatvoreno takmicenje". Sprdnja je sto vodece lige imaju po 4 ili u nekim slucajevima po 5 predstavnika. Da stvar bude jos gora cak ove sto ispadaju iz grupne faze "caste" ulaskom u nokaut fazu LE. Opet su obicni timovi "donji". Dovoljno je samo pogledati kad je zadnji put neki tim koji ne spada u najbogatije bio sampion, a ako se ne varam to je Porto pre vise od 15 godina. Bolje bi bilo nek se napravi super liga sampiona, zatvorenog tipa da mi ostali mozemo igrati normalno. Ja licno ne bih pomno pratio tu elitnu ls radije bih gledao zvezdu kako se bori sa Seltikom, Sahtorom, Lionom, Seviljom, itd.

  • djura dhuric

    3. jun 2019 | 04:25

    znaci licemerju nikad kraja od ovih sa zapada od politike pa do sporta...navikli da uzimaju pare a neko (istok) da do njih dodje preko 9 brda ,preko 9 mora...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA