≫ 

Partizan i vezista raskinuli saradnju: Zakarić čeka zimu za novu sredinu

Fudbaler nije uspeo da pronađe klub u smiraju letnjeg prelaznog roka, kao ni u danima posle toga, jer pravila nisu dozvolila

  • 27
Goran Zakarić Foto: Marko Jovanovic

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine - Goran Zakarić sporazumno je, posle godinu dana saradnje, raskinuo ugovor sa Partizanom i slobodan je u izboru nove sredine.

Ipak, sada već bivši vezista crno-belih će na to morati da sačeka do zimskog prelaznog roka, jer tako nalažu pravila.

Naime, Zakarić je raskidom sadarnje sa klubom iz Humske postao slobodan agent na tržištu, ali kako nije našao klub u poslednjim danima regularnog dela prelaznog roka, pokušao je da pronađe novu sredinu u danima posle letnje pijace, u zemljama gde je tržište još uvek bilo otvoreno.

Goran Zakarić Foto: Marko Jovanović

Ipak, pravilnikom je propisano da takav dogovor može da se realizuje samo ukoliko je fudbaleru istekao ugovor sa pređašnjim klubom do 30. juna, što nije slučaj sa Zakarićem, koji je iz Humske otišao u smiraju avgusta.

Sličan problem je imao i Partizan, u potrazi za napadačem posle isteka letnjeg prelaznog roka, te je propalo nekoliko izglednih opcija, da bi se na kraju kockice složile sa Lazarom Markovićem, koji je kao slobodan igrač ispunjavao sve uslove.

Goran Zakarić je stigao u Partizan početkom avgusta prošle godine iz sarajevskog Željezničara, za 150.000 evra, sa epitetom najboljeg igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U tom trenutku je imao niz ponuda na stolu, ali je pošto-poto želeo među crno-bele i zato je u Sarajevu bio i suspendovan, trenirajući samostalno čak i u ranim jutarnjim časovima.

Marko Marin, Goran Zakarić Foto: Marko Jovanović

Rizik mu se isplatio, transfer je na kraju realizovan, pa je tokom minule sezone, do dolaska Sava Miloševića na mesto trenera, bio jedan od najstandardnijih prvotimaca Partizana sa odigranih 36 mečeva (sedam golova, pet asistencija).

Ipak, između novog stručnog štaba i veziste je negde došlo do "kratkog spoja", posle čega u smiraju minule sezone nije bio u kombinaciji za sastav, a početkom leta je svrstan među desetoricu "precrtanih" igrača na koje se više ne računa u Humskoj.

Od pomenute grupe je među poslednjima napustio crno-bele (ostao je još samo Miroslav Vulićević), pa nije imao sreće da pronađe novi klub za tako kratko vreme i moraće da sačeka zimu kako bi nastavio sa takmičarskim fudbalom.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBAR PODGORICA

    6. septembar 2019 | 20:06

    Mislim da je Savo napravio veliku grešku kad je u pitanju Zakarić. Mogao je ovu beton ligu da igra bez problema i da bi klub imao jednog dobrog igrača za rotaciju. Kakve greške pravi Savo a ostavlja Smiljanića koji ne može biti Zakariću ni do kolena. Politika kluba jedna velika N U L A.

  • Komentator

    6. septembar 2019 | 19:54

    Mislim da je ovo velika Savina greška.Momak je sigurno bolji od polovine sadašnjih igrača.

  • N..

    6. septembar 2019 | 19:49

    Dobar je bio, steta..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA