≫ 

Totenhem opet deklasirao Zvezdu: Posle londonskih pet, crveno-beli primili četiri u Beogradu!

Još jedna košmarna noć po tim Vladana Milojevića

Cz, Totenhem, crvena zvezda Foto: A. Nalbantjan

Totenhem je prejak za Crvenu zvezdu - tako, jednostavno, stoje stvari između srpskog i engleskog tima. Pevci su klasa za prvaka Superlige. I drugi meč Englezi su ubedljivo rešili u svoju korist. Posle 5:0 u Londonu, u Beogradu je bilo 4:0 (1:0), uz još jednu vanserijsku partiju Korejca Sona, dvostrukog strelca za sastav Maursija Poketina.

Za goste su pogađali još Lo Selso i Eriksen.

- Imali smo tu prvu priliku gde je Pavkov bio "jedan na jedan" sa golmanom, posle smo imali i prečku... Da smo iskoristili možda bi sve bilo drugačije. Iskoristili su naše greške, kažnjavali nas u tranziciji i to je to - bio je komentar startera Njegoša Petrovića neposredno nakon utakmice.

Zvezda i pored teškog poraza ima za čim da žali, najviše za šansom Pavkova iz 23. minuta kada nikome na stadionu nije bilo jasno kako je napadač uspeo da promaši čitav gol, a pogodi noge Gazanige, u situaciji kada je Argentinac već bio savladan.

Bio je to momenat pri rezultatu 0:0 i pitanje je u kom pravcu bi išla utakmica, mada posmatrajući snagu gostiju ne možemo da se otmemo utisku da su bili u stanju da kazne Beograđane kadgod su to poželeli.

Zvezda je i na 0:1 imala veliku priliku - ni nju nije iskoristila. Van La Para je konačno uradio nešto konrektno od letošnjeg dolaska za 1.4 miliona. Našao se u poziciji da matira Gazanigu, ali je umesto toga pogodio stativu. Nije ni tu prošla opasnost po gol Totenhema pošto se Sančez ušeprtljao, odbio loptu do prečke, a onda na kraju, uz dramu i uzdahe na tribinama, konačno završila u naručju golmana gostiju.

Sreća nije bila uz Zvezdu ni u situaciji kada je Totenhem poveo. Bio je to retko viđeni karambol, potpuno haotična situacija pred golom Borjana, koja je krenula stativom Kejna, pa prečkom Sona (sa dva metra od linije), na kraju golom Lo Selsoa pored statične defanzive Zvezde.

Nastavak meča doneo je energetski pomak Zvezde, agresivniji pristup, promenu na desnom beku (Žander ušao umesto Gobeljića), ali i nove promašaje...

Opet je Pavkov bio u prilici da "zakuva" utakmicu, otvorila se kontra Zvezde baš preko snažnog napadača međutim on kao da nije bio dorastao trenutku: oklevao je, nećkao se, na kraju poslao jak i pogrešan pas - u gol-aut. Kao da je izgubio samopouzdanje posle onog neverovatnog promašaja u prvom poluvremenu. Kasnije se i povredio, napustio igru 15-ak minuta pre kraja bez prava zamene (Milojević već izvršio tri izmene).

Nije ovo bilo veče Zvezdinog junaka sa Liverpulom.

milan pavkov Foto: Tanjug

Od te šanse Pavkova, do kraja meča - igrao je samo jedan tim.

Totenhem je na pogon supersoničnog Korejca Sona neumoljivo kažnjavao sve rupe i propuste u Zvezdinoj odbrani. Borjan teško da je i video loptu psole projektila Sona sa nekoliko metara, u finišu tranzicionog udara gostiju.

Samo nekoliko minuta kasnije, bilo je 3:0 - opet preko Sona. Lako je u toj situaciji završio akciju saigrača na asistenciju Rouza koji mu je servirao loptu pred nebranjeni gol. Ovom je ostao daleko lakši deo posla.

Zvezda je bila nokautirana.

Konačno, sa igračem manje (posle izlaska Pavkova), u situaciji kada je meč odavno bio "ubijen", Totenhem je stavio tačku na novu goleadu u samoj završnici, preko rezerviste Eriksena. Danac se rutinski snašao u kaznenom prostoru, matirao Borjana i dovršio priču fudbalskih Davida i Golijata.

Naredni meč Zvezda igra 26. novembra ponovo na isto mestu kada će na drugoj strani biti Bajern.

Crvena zvezda - Totenhem 0:4

(Lo Selso 34, Son 58, 61, Eriksen 85)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić (od 46. minuta Žander), Milunović, Degenek, Rodić - Jovančić (od 62. minuta Kanjas), Petrović - Garsija (od 67. minuta Boaći), Marin, Van La Para - Pavkov.

TOTENHEM: Gazaniga - Fojt, Sančez, Rouz - Dele Ali (od 62. minuta Eriksen), Ndombele, Dajer, Lo Selso (od 86. minuta Skip), Musa Sisoko - Son (od 75. minuta Sesenjon), Kejn.

fudbaleri Totenhema Foto: Tanjug
milan borjan Foto: MN Press
marko marin Foto: MN Press
koreografija delija Foto: MN Press
navijači totenhema Foto: Telegraf.rs

Liga šampiona, 4. kolo

Bajern - Olimpijakos 2:0

(Levandovski 69, perišić 89)

Crvena zvezda - Totenhem 0:4

(Lo Selso 34, Son 57, 61, Eriksen 85)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Milojević očitao lekciju engleskom novinaru posle pitanja o rasizmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogidelija

    6. novembar 2019 | 23:47

    Braco cigani nenasedajte na glodarske provokacije.Nemozemo ocekivati da za 3 god bijemo evropsku elitu.Setimo se gde smo bili pre 3god.Izbacili smo Salzburg,Kopenhagen,Jang Bojs,Keln B.Borisov,Spartu.Neki su u svoje vreme kad su bili na vrhu gubili od Samroka .Petar tikve,Augsburga, ...:.Pa jedan igrac Totenhema vredi sve pare sto smo zaradili zav3 god.Shvatite mora da bude i promasaja prilikom dovodjenja.I pustite Miloja zna on sta i kako treba.Zvezda je zivot sve drugo su sitnice.

  • Dare

    6. novembar 2019 | 23:58

    Vodja pre neki dan rece kako je ulozio 1.700 000 u svoju mezemicu u fudbalu a duplo manje u partizan, e sad neka nam kaze da li je ulog opravdan po njemu ovakvim ginisovim porazima ?

  • Partizan

    6. novembar 2019 | 23:49

    Ovakvu blamazu samo moze Zvezda da priredi Srbiji, to ni jedan srpski tim nije doziveo ovakvo Samaranje do koske. Bayern- Zvezda 3:0 Totenhem- Zvezda 5:0 Zvezda- Totenhem 0:4 Pa jer ima vece bruke da primis 12 gola a da ne das ni jedan?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA