≫ 

Birmančević junak Malmea, Dinamo bez primljenog gola prošao u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Švedski tim odigrao 2:2 u gostima sa Helsinkijem, uz gol bivšeg igrača Partizana i Čukaričkog, Zagrepčani ukupnim rezultatom 3:0 bolji od Omonije

  • 0
veljko birmančević

Foto: MN Press

Srpski fudbaler Veljko Birmančević igra u životnoj formi, potvrdio je to i golom za prolaz Malmea u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Helsinkija. Bivši fudbaler Partizana i Čukaričkog pogodio je za vođstvo gostiju od 2:1, što se ispostavilo kao dovoljan kapital jer su Finci do kraja uspeli samo da uvedu meč u egal, za konačnih 2:2.

Prvi meč završen je rezultatom 2:1 u korist švedskog prvaka.

Birmančević nije bio strelac u tom meču, ali jeste za vikend u okviru domaćeg šampionata gde blista i drugi je najbolji strelac ekipe sa šest golova. Jedan više ima Hrvat Čolak.

Srbin i Hrvat su se i u Helsinkiju pokazali kao opasan tandem za protivničke odbrane, Čolak je bio asistent u akciji koja je prethodila golu Birmančevića u 76. minutu, koji je Šveđanima doneo preko potrebni mir u završnici.

Igrači Helsinkija su brzo uzvratili preko Rikua Riskija, desilo se to dva minuta potom, i vratili meču neizvesnost, no gosti su do kraja sačuvali gol prednosti i prošli dalje.

U isto vreme, na vrelom Kipru, zagrebački Dinamo je potvrdio ulogu favorita protiv Omonije, savladao je i drugi put u sedam dana, ovog puta 1:0, i tako ukupnim rezultatom 3:0 prošao u treći krug kvalifikacvija za elitno evropsko takmičenje.

Strelac jedinog gola bio je bosanskohercegovački fudbaler Luka Menalo u 79. minutu.

"Modri" će u 3. rundu na poljsku Legiju koja je i u revanšu bila bolja od Flore iz Talina, u Estoniji je bilo 1:0, ukupno 3:1, te će ekipa našeg Filipa Mladenovića na megdan hrvatskom prvaku.

U utorak je na programu još jedan duel, Žalgiris - Ferencvaroš, dok su preostali dueli u sredu, među njima i revanš Zvezde i Kairata u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA