≫ 

Jokić "ubio" Hasana i Majami: Novi "tribl-dabl" Srbina, pogodio "flouter" za pobedu dve sekunde pre kraja! (VIDEO) (FOTO)

Nikola dominirao u Floridi, Denver do trijumfa u samoj završnici

  • 2

Nezaustavljivo deluje Nikola Jokić, ni najbolji defanzivci sveta gotovo da mu ne mogu ništa. Srbin je "vukao" Denver do nove pobede, i to protiv Majamija u gostima rezultatom 103:99, uz 29 poena, 11 skokova i 10 asistencija našeg košarkaša.

Smenjivali su se na njemu Majamijev "gospodar reketa" Hasan Vajtsajd i Bem Adebajo - nije vredelo, Nikola je imao rešenje gotovo svaki put kada bi se našao oči u oči sa centrima domaćeg tima.

Sjajno je sarađivao sa saigračima koje je "hranio" asistencijama, Marija u najčešćem broju akcija, a upravo je sa prvim plejmejkerom ekipe iskreirao pobednički "pik end rol" 2.4 sekunde pre kraja, za vođstvo 101:99.

Dobio je loptu Jokić u reketu, a onda sa mnogo osećaja pogodio flouter, naterao američkog komentatora da u čudu prokomentariše potez Srbina za trijumf Denvera.

- To je moj šut, volim floutere, sve vrste floutera - rekao je posle meča Nikola, kome je "tripl-dabl" sa Majamijem bio četvrti ove sezone, a 20. u karijeri.

Nikola jokić pogađa za pobedu protiv Majamija Foto: Tanjug/Ap

Sem Jokića, dobro su radile i ostale udarne pesnice Denvera, Mari je postigao 18 poena, Lajls je dodao 15, Milsap 12, Krejg 11...

Majamiju nije pomogao da bolje prođe ni povratak Diona Vejtersa koji je zaigrao prvi put još od decembra 2017. godine. Upravo je šuer Hita bio najefikasniji u svom timu sa 15 poena, po 13 su ubacili u koš Olinjuk i Adebajo, poen manje imao je Vajtsajd.

Ipak, centri domaćeg tima potpuno su zakazali kada je trebalo obaviti glavni zadatak, zaustaviti Jokića, koji je sa osam poena u poslednjoj deonici potvrdio MVP zvanje na utakmici, uz poene za pobedu, i tako, sasvim sigurno, sebe još više istakao u kandidaturi za učešće na "ol-star" utakmici.

Rezultati

Klivlend - Indijana 115:123

Filadelfija - Vašington 132:115

Majami - Denver 99:103

toronto - Atlanta 104:101

Oklahoma - Minesota 117:119

Finiks - Sakramento 115:111

Golden Stejt - Njujork 122:95

Los Anđeles Klipers - Šarlot 128:109

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO: Dete od Deda Mraza traži da gleda Jokića u Ol star timu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA