≫ 

Država Oklahoma zapretila NBA klubu: Ako budete klečali dok se intonira himna, dižemo vam porez

Vođstvu ove američke države se ne dopada što se kompletan tim Tandera priklonio buntu prema represiji nad Afroamerikancima

  • 3
klečanje u NBA Foto: twitter/tribjazz

Vlada američke države Oklahome pisala je saopštenje u kojem je upozorila NBA tim Oklahoma Tander da će "preispitati odluku o poreskim olakšicama za taj klub", zbog toga što su igrači i treneri, iako upozoreni da to ne rade, klečali tokom intoniranja himne pre meča sa Jutom.

Vlada države Oklahome smatra da je taj gest "anti-patriotski" i da je njime "iskazano nepoštovanje prema zastavi Sjedinjenih država i svemu što ona predstavlja".

Zbog toga, kako se kaže u objavi potpisanoj od strane senatora Šona Robertsa, Vlada Oklahome će preispitati odluku po kojoj NBA klub ima određene, i ne male, poreske olakšice u poslovanju.

Upozorenje vlasti u Oklahomi upućeno NBA klubu pre nastavka sezone koja se odigrava u Floridi.

- Ako se vođstvo Oklahoma Tandera i igrači pridruže trenutnom trendu u NBA tako što će klečati tokom intoniranja nacionalne himne pre utakmice, možda bi onda mi trebalo da preispitamo značajne poreske olakšice koje je država Oklahoma garantovala franšizi kada su se preselili u taj grad - poručio je Roberts.

Podsećamo da Oklahoma od 2008. godine igra u tom gradu i pod tim imenom pošto se franšiza preselila iz Sijetla gde je do tada višedecenijski igrala pod slavnim imenom Supersoniks.

- Samo da podsetim da je Oklahoma pod ugovorom sa našom državom do 2024. godine, dotad ima ugovor o poreskim olakšicama - upozorio je gazde NBA ligaša senator Roberts.

Ostaje da se vidi da li će franšiza sada trpeti posledice jer je čitav tim, stručni štab i igrači, ignorisao upozorenje senatora i priklonio se široko rasprostranjenom trendu time što su klečali pred meč sa Jutom, čime su izrazili bunt prema policijskoj represiji prema Afroamerikancima.

Video: Policajci širom Amerike klečali pred demonstrantima odbijajući nasilje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    2. avgust 2020 | 11:02

    Bravo za Oklahomu. Dokle bre ludosti kad se kome ćefne. Sada Afroamerikanci šaraju ulice muralima sa članovima nekih belih humanista željnih isticanja i izlaska iz anonimnosti. Gde ste bre bili pre tri godine da se pridružite kvoterbeku Kapelniku, inače belci, koji je prvi kleknuo kod intoniranja američke himne u znak protesta i u borbi protiv rasizma. Gde ste bili kada su ga belci proterali i izbacili iz američkog fudbal zbog tog njegovog stava. Gde ste bre humanisti na baterije bili kad su mu time uskratili životnu egzistenciju njega i njegovu porodicu i lišili ga onog što je najbolje radio a to je igrati američki fudbal. Gde su bili njegovi saigrači Afroamerikanci da stanu uz njega u takvom veličanstvenom a za njega na kraju poražavajućem kraju. Operite sramotu i svoj strah od posledica tadašnjim svojim stavom i umesto šaranja po asfaltu uradite njegove murale i time odajte počast malom ali ipak velikom čoveku.

  • Zeljko ex JSO

    2. avgust 2020 | 09:15

    Tako se to radi,Samo kod nas niko ne postuje ništa i rade šta hoće!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA