Obradović uradio pravu stvar sa Drekselom: Amerikanac u idealnoj petorci kola u Poljskoj

Američki košarkaš bio je izvrstan u pobedi svog Stal Ostrova Velikopoljskog protiv GTK Gljivica

  • 3
KK Mladost Zemun - KK MZT Skoplje Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Povreda je učinila da se Trej Dreksel u dresu Partizana ne zadrži od starta ove sezone. Posle odlične godine u zemunskoj Mladosti, gde je bio na pozajmici, Amerikanac sa srpskim pasošem došao je među crno-bele, odigrao par utakmica u Superligi, gde je "zaradio" slomljenu šaku.

Proces rehabilitacije je potrajao, Dreksel se priključio pripremama crno-belih pod palicom Željka Obradovića, ali je iskusni trener odlučio da ga precrta i prosledi na dalje kaljenje. Odlučeno je da se Amerikanac "preseli" u poljsku Energa Basket ligu i prošlogodišnjeg šampiona - Stal Ostrov Velikopoljski.

Od početka sezona, Dreksel se pokazao kao sjajna adicija za ekipu Stala koja pored nastupa u domaćem šampionatu igra i u FIBA Ligi šampiona. Pozajmljeni košarkaš Partizana će u ovom takmičenju nastupiti večeras i to protiv Hapoela u Jerusalimu.

A interesantno je da je dobio veliko priznanje prethodnog vikenda u Poljskoj, pošto je uvršten u idealnu petorku kola Energa Basket lige. U pobedi Ostrova protiv Gljivica (70:122), Dreksel je postigao 27 poena uz devet skokova i dve asistencije, što je zbirno bilo dovoljno za indeks 32.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Energa Basket Liga (@plk_pl)

Čak 15 puta je šutirao iz igre, pri čemu je na šutu za dva imao 4/6, dok je sa distance imao zaista odličnih 5/9. Sa linije za slobodna bacanja neprecizan je bio samo jednom - 4/5.

Uz Dreksela, u idealnoj petorci se našao Aleksandar Džijeva iz Šljonska iz Vrolcava, sa kojim Partizan igra ove sezone u Evrokupu, potom Bo Bič iz Čarnog Slupksa, Moris Votson iz Tvarde Pjerniki Torunja i Dominik Vilček iz Arke iz Gdinje.

Video: Avramović posle pobede nad FMP-om ni reči o Zvezdi: Prvo Andora, pa da u derbi uđemo neporaženi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA