≫ 

Crno sunce, nacistički simboli i srpske zastave: Grčki navijači promovisali nacionalizam na pogrešnom mestu, Savez pred žestokom kaznom

Zabeleženo je i paljenje turske zastave, što je posebna poslastica za huligane

  • 3

Grčka je opet na stubu srama zbog navijača, ovog puta onih koji su bacili senku na utakmicu Grčke i Estonije u Ligi Nacija (0:1), zbog isticanja neonacističkih simbola.

Dan posle utakmice koja je odigrana na stadionu "Spiros Luis" u Atini pred samo 5.000 gledalaca, Ministar sporta u vladi Grčke Jorgos Vasilijadis pokrenuo je inicijativu da se kazne vinovnici incidenta, a prvi korak ka tome je već učinio slanjem izveštaja sa meča atinskom Javnom tužiocu.

Sporno je bilo ponašanje manje grupe navijača okupljene oko neonacističkih parola među kojima je dominirala zastava "Crnog sunca", jednog od najprepoznatljivijih okultnih simbola koji su preuzeli nacisti i SS trupe.

Ono što je nama zanimljivo je da je ista grupa navijača istakla i dve srpske zastave, kao i nekoliko ruskih.

Poznato je, naravno, čvrsto navijačko prijateljstvo srpskih i grčkih navijača, otud i ne čudi prisustvo srpskih obeležja u "kopu" hard-kor navijača Helena, mada trenutak nije baš bio najidealniji.

Tužilaštvo će sada, na inicijativu Ministra sporta, sprovesti istragu protiv odgovornih za isticanje zabranjenih simbola.

Zapravo, ono što se grčkim huliganima najviše stavlja na teret je paljenje turske zastave, zbog čega je ovaj incident poprimio šire razmere, pa je izvesno da će i UEFA vrlo brzo reagovati povodom ovog slučaja.

OVDE pogledajte fotografije grčkih navijača sa meča protiv Estonije sa spornim transparentima.

VIDEO: Ruski navijači ponovo solidarni sa srpskim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari

    20. novembar 2018 | 18:40

    Tako je braco rusi

  • PAOK

    20. novembar 2018 | 21:15

    Barem nisu palili grcku zastavu kao komunisti u Atini.Ministar napada navijace a brani komuniste koji pale svetu grcku zastavu.

  • Vasa

    20. novembar 2018 | 21:55

    Huligani I fasisti svih nacija su braca. Samo ih reba po depu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA