Savet majke mu spasio karijeru: Mahoms kao klinac hteo da odustane od NFL-a, sad je junak Superboula

Navijači Kanzas Siti „Čifsa“ mogu da zahvale njegovoj majci što je zadržala Mahomsa u američkom fudbalu

  • 5
Patrik Mahoms Foto: AP/Tanjug

Kvoterbek Kanzas Siti Čifsa, Patrik Mahoms, odveo je u Superboulu LIV, svoj tim do NFL titule protiv San Francisko 49ersa posle velikog preokreta. Tako su "Čifsi" posle 50 godina ponovo osvojili "Lombardijev trofej", a Mahoms je pokazao da je spreman da postane velika superzvezda NFL-a.

Da li je američki fudbal bio njegov prvi sport?

Patrik Mahoms Patrik Mahoms tokom Superboula; Foto: AP/Tanjug

Mahoms je rođen i odgajan u Tajleru, državi Teksas, a na koledžu je stekao ime kao prvi kvoterbek Teksas „Tech“ Univerziteta. Iako je Mahoms pokazao veliki talenat za fudbal, mnogi bi mogli biti iznenađeni kada saznaju da mu to nije bio prvi sport kojim se bavio.

Rendi Martin, njegova majka, otkrila je nedavno da je prvi sport njenog sina bio bejzbol, navodi cheatsheet.com. U stvari, Patrikov otac je Pet Mahoms senior, koji je bio bacač za čitav niz profesionalnih bejzbol timova, uključujući Njujork „Metse“, Boston „Red Sokse“, Minesota „Tvinse“, Čikago „Kubse“, Pitsburg „Piratse“ i Teksas „Rendžerse“.

Prateći očeve korake, Patrik Mahoms je igrao bejzbol i fudbal u Teksasu. Ali, na kraju fakulteta, odlučio je da se bavi NFL-om.

Kanzas Siti je draftovao Mahomsa 2017. godine, a godinu dana kasnije proglasili su ga za svog startnog kvoterbeka. Mahoms je 2018. godine osvojio MVP nagradu, a ove je poveo „Čifse“ do prvog Super Boula posle 50 godina čekanja. Navijači Kanzas Sitija i Patrika Mahomsa mogu da zahvale upravo njegovoj majci što ga je zadržala u fudbalu.

- Tokom rane faze srednje škole, prišao mi je jednom prilikom i rekao da želi da prestane sa fudbalom. Odgovorila sam mu da će se kajati ukoliko to učini – priznala je Rendi Martin.

Predodređen za visine

Patrik Mahoms Patrik Mahoms; Foto: AP/Tanjug

Iako je Patrik Mahoms u centru pažnje već izvesno vreme, njegova mama kaže da mu pažnja nije prijala dok je odrastao. Bio je, kaže, zatvoren kao dečak, ali uverava navijače da je ujedno bio veoma dobro dete. Kada god bi učinio nešto loše, pobrinula bi se da izvuče pouke. Čak i u ranoj mladosti, njegova majka je znala da je on nešto posebno. Verovala je da može da dostigne sam vrh, kojim god sportom da odluči da se bavi.

Rendi Martin je rekla i da je Patrik uvek bio dobar sa vršnjacima. Nije bila iznenađena kada je pokrenuo humanitarnu oranizaciju koju je nazvao „15 i Mahomsovi“. Patrik je pomogao da se prikupi 15.000 dolara za dečiju bolnicu u Kanzas Sitiju.

Kao sin bejzbol igrača koji je igrao u najvećoj ligi, Patrik je odrastao okružen profesionalnim sportom. Kao dete, Mahoms je bacao lopte nekim od najvećih legendi bejzbola, uključujući i Dereka Džitera i Aleksa Rodrigeza. Svojevremeno, čak je Džiter navodno savetovao Mahomsa da treba da napusti fudbal i posveti se bejzbolu.

Mahoms je uvek imao jaku ruku i mogao je da baca na profesionalnom nivou. Međutim, srećom po navijače „Čifsa“, Mahoms je ostao posvećen fudbalu i postao je jedan od najboljih kvoterbekova u NFL-u.

Srećna porodica

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Randi Mahomes (@tootgail) on

Patrikova majka je očito imala značajnu ulogu u njegovom odrastanju, a njih dvoje su veoma bliski i danas. Mahoms je u nedavnom intervjuu rekao da je obećao da će majku voditi na „ESPY“ dodelu nagrada, ukoliko bude pozvan. Ona, naravno, uvek pronalazi vreme za gledanje njegovih fudbalskih utakmica.

Patrik se nalazi i u dugoj i stabilnoj vezi, jer se već godinama zabavlja sa Britani Metjuz. Upoznali su se još u srednjoj školi, a trenutno zajedno žive u Kanzas Sitiju.

Ona je često viđena na njegovim utakmicama i pruža mu najveću podršku. Svojim objavama na instagramu, Mahoms redovno podseća svoje fanove koliko voli Britani. Ona i njena dva pit-bula neiscrpna su inspiracija za Mahomsa kada su objave na socijalnim mrežama u pitanju.

Video: Da se zavrti u glavi! Šakira i Džej Lo guzama začinile seksi Superboul

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    3. februar 2020 | 17:03

    Verujem da nikad nisi igrao americki fudbal,zato si ti"vrhunski igrac".....🤭🤭🤭

  • 🔴🔵⚪

    3. februar 2020 | 16:42

    Prosečan igrač i ništa više od toga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA