≫ 

Federer posle tri i po sata nestvarne borbe u osmini finala Rolan Garosa

Švajcarac bolji od Nemca Kepfera sa 7:6, 6:7, 7:6, 7:5

  • 1
Roger Federer, Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih tenisera ikada Rodžer Federer slavio je protiv Dominika Kepfera na Rolan Garosu rezultatom 3:1, po setovima 7:6, 6:7, 7:6, 7:5 u dramatičnom meču koji je trajao skoro četiri sata i prešao u drugi dan.

Prvi set počeo je neizvesno, do kraja su oba tenisera uzimala gem na svoj servis, a Federer se namučio sa Nemcem čak i u taj-brejku koji je dobio sa 7:5.

U drugom setu Švajcarac je napravio brejk odmah na startu, međutim Kepfer je već u četvrtom gemu uzvratio oduzevši servis nekada svetskom broju jedan. Još jedan oduzet servis na obe strane bio je uvod u novi taj-brejk koji je ovog puta pripao 59. reketu sveta.

Treći set doneo je i treći taj-brejk. Ovoga puta je nemački teniser otvorio set oduzetim servisom. Poveo je sa 3:1, pa 4:2, ali Švajcarac je izjednačio na 4:4. Do kraja su obojica osvajali gemove na svoj servis, da bi Federer slavio sa 7:4 za vodstvo od 2:1.

Poslednji set je bio nešto lakši. Federer je uspeo da ga okonča sa 7:5 za konačnih 3:1.

Švajcarac u narednom kolu igra sa Italijanom Mateom Beretinijem.

Video: Đoković: Sa 7 godina sam sebi postavio ciljeve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA