SUPERLIGA: Zvezdin ''trening'' pred odlazak u Humsku, derbi kola u Kruševcu!

Šampion dočekuje Bačku od 19.00 časova, dok će Čukarički gostovati napretku u isto vreme * Partizan tek u nedelju

  • 4

Posle dve nedelje pauze zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama u Svetsko prvenstvo u Rusiji, nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije!

Na programu je 8. kolo, u kojem lider Crvena zvezda dočekuje poslednjeplasiranu Bačku, dok Partizan u nedelju gostuje u Čačku ekipi Borca. Derbi kola na programu je u Kruševcu gde se sastaju Napredak i Čukarički.

Crvena zvezda je u naletu od šest pobeda u nizu i ima ambiciju da upiše novu "trojku" kako bi mirno čekala naredni vikend i večiti derbi u Humskoj.  S druge strane, debitant u najjačem rangu srpskog fudbala prvi put u istoriji kluba igraće na na Marakani.

- Sve osim naše pobede je katastrofa, ali to je fudbal i svašta je moguće. Nadam se da ćemo nastaviti seriju koju imamo iza nas - rekao je Miodrag Božović na konferenciji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Isto želi i Partizan koji igra u Čačku gde tradicionalno dobro prolazi, dok je Borac loše startovao u novoj sezoni i nalazi se u donjem domu tabele. Ovaj meč ostavljen je za nedelju od 19.00 časova.

-  Borac je trenutno u donjem delu tabele. Primaju jako malo golova. Trenera (Ljubišu Dmitrovića) poznajem jako dugo, znam njegovo opredeljenje. Siguran sam da će igrati disciplinovano u odbrani i tražiti šanse za kontranapade…Stanje terena je možda problem, ali to smo već svi navikli, da infrastruktura u Srbiji nije na nivou na kome je odavno u zemljama u kojima se igra fudbal. Moramo da se prilagodimo na to i da pronadjemo rešenje i za torekao je Marko Nikolić na konferenciji.

Čukarički je neočekivano na 14. mestu sa samo pet osvojenih bodova i Brđanima je preko potrebna pobeda. To neće biti nimalo lako protiv Čarapana koji nisu poraženi ni od Zvezde, ni od Partizana, ali ni od Vojvodine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Imaju par kvalitetnih igrača, a mi smo imali ove dve nedelje malo da konsolidujemo redove i da popravimo igru u određenim fazama gde nismo bili onakvi kakvi smo trebali da budemo. Sigurno da će biti dobra i kvalitetna utakmica. Mi smo fudbalski prijatelji - rekao je Milan Lešnjak.

Parovi 8. kola Superlige:

Petak:

Rad - Vojvodina 0:0

Subota:

Spartak - Javor 16.30

Crvena zvezda - Bačka 19.00

Voždovac - Radnički Niš 19.00

Metalac - Novi Pazar 19.00

Mladost - Radnik 19.00

Napredak - Čukarički 19.00

Nedelja:

Borac - Partizan 19.00

Tabela:

1. Crvena zvezda 19,

2. Vojvodina 17,

3. Metalac 13,

4. Radnički Niš 13,

5. Spartak 12,

6. Voždovac 11,

7. Partizan 10,

8. Napredak 9,

9. Mladost 9,

10. Rad 9,

11. Novi Pazar (-1) 7,

12. Radnik 6,

13. Javor 6,

14. Čukarički 5,

15. Borac 5,

16. Bačka 4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA