≫ 

Napoli ima jedan od najboljih štoperskih tandema na svetu: Dogovoren top transfer!

Kao deo transfera biće uključen i zadnji vezni Amadu Dijavara koji će završiti u Romi

  • 0

Ono što je najavljeno, obelodaniće se ovih dana. Kostas Manolas će postati novi fudbaler Napolija. Roma će pored novčanog dela dobiti i perspektivnog zadnjeg veznog Amadu Dijavara.

Ceo transfer će biti vredan 34 miliona evra, s' tim da će deo biti ''prebijen'' preko ustupanja igrača. Roma će odmah dobiti 18 miliona evra i Dijavaru dok će se od zavisnosti od igara Manolasa, kroz razne bonuse, u klub sliti još maksimalno 2 miliona evra.

Sam igrač će u Napoliju zarađivati 4,5 miliona evra godišnje, a za sam potpis će inkasirati 2 miliona evra.

Za Seriju A ovo je veoma ozbiljna plata. Neki mediji prenose da je to sa bonusima, a da fiksni deo iznosi 3,5 miliona.

Bedm ispred gola je zacementiran. Kulibali-Manolas predstavljaju jaku osnovu za dalju nadogradnju ekipe. Formirnajem ovog tandema predstavlja prvi preduslov za napad na titulu i Juventus.

Sledi formiranje jake ofanzive, a prvi koji bi trebao da dođe da poboljša taj deo igre je Hames Rodrigez, kojem je obećena i velika čast i čuveni dres.

FK Roma - FK Lacio, Stefano Mauri, Kostas Manolas Foto: AP/Tanjug

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis razgovarao je u sredu sa medijima u italijanskom parlamentu povodom ovih transfera.

- Veliki timovi se zasnivaju na jakoj odbrani i jakoj sredini terena, a Manolas i Kulibali mogu biti važni odbrambeni partneri.

Što se tiče Rodrigeza, De Laurentis ne želi ništa da otkriva.

- Niko nikada nije rekao da Rodrigez nije dobar za nas. Postoji uzajamno poštovanje između igrača i našeg menadžera. Međutim, tu je i njegov agent, njegova porodica, Real Madrid ... mnoge stvari se moraju uzeti u obzir. Hajde da vidimo šta će se desiti - zagonetan je prvi čovek kluba.

Navijači Rome su ljuti na upravo jer su pustili sve ključne igrače (ljude) da napuste klub.

Međutim, rimska vučica ima veliki potencijal u velikom broju mladih, italijanskih igrača, kojima treba dati šansu i sačekati ih da oni povedu novu Romu.

Što se tiče Amade Dijavare, on se u potpunosti uklapa u ovaj mladi tim Rome, pritom je bio velika želja novog trenera Paula Fonseke.

Roma je zbog FFP-a morala da proda nekolicinu igrača, međutim to su bili iskusniji grači od po 30 i više godina.

Portugal Soccer Champions League Foto: Tanjug/Ap

Džeko će u Inter za 13 miliona, El Šaravi je blizu Kine, Kolarov blizu Turske, Manolas je prodat Napoliju za 16 miliona a De Rosiju je istekao ugovor.

Prihod će biti oko 40-50 miliona a možda još bitnije od toga je ostavljanje prostor mladim igračima poput Luke Pelegrinia (20), Lorenca Pelegrinia (22), Kristantea (24), Zaniola (19), Klajverta (20), Šika (23).

Ono što predstoji Vučici jeste da pronađe dva dobra štopera pošto trenutno ostaju smao na Džesusu (28), Faziju (32) i Macanu (32).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA