≫ 

Magija Mitrovića, 2 gola za 6 minuta i preokret Srbije protiv Irske na Piksijevom debiju

Orlovi gubili na Marakani, pa sredinom drugog poluvremena došli do vredna tri boda zahvaljujući Mitroviću koji je stigao rekord Stjepana Bobeka

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije, predvođena novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, pobedila je Republiku Irsku na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine rezultatom 3:2 (1:1)

Junak trijumfa Orlova bio je Aleksandar Mitrović koji je ušao sa klupe, za šest minuta dao dva gola i tako stigao legendarnog Stjepana Bobeka na listi najboljih strelaca reprezentacije.

Napadač Fulama je tresao mrežu Iraca u 69. i 75. minutu za svoj 37. i 38. gol u dresu Srbije koja je gubila od 18. minuta pogotkom Brauna, ali je na poluvreme otišla sa nerešenim rezultatom posle šuta Vlahovića u 40. minutu. Gosti su u 86. iskoristili grešku odbrane Orlova i preko Kolinsa smanjili na 3:2, ali je to bilo sve što su uradili.

Iznenadio je Stojković sastavom startne postave, u to nema sumnje. Gajić i Račić, dvojica debitanata, počeli su meč od prvog minuta, a u ekipi koja ni približno nije očekivana bili su još i Lukić, Pavlović, donekle i Mladenović. Kažemo donekle, jer se i Filip Kostić nalazi u strašnoj formi - dok su "klupu" grejali i Sergej Milinković Savić, Darko Lazović, Aleksandar Mitrović...

Ne računajući poslednjih desetak minuta, prvo poluvreme Orlova definitivno je za zaborav i za duboku analizu Stojkovića. Spora igra bez ikakve ideje kažnjena je u 18. minutu preko Brauna kom je prethodno Robinson sjajno centrirao.

Nadvisio je Braun Mladenovića koji se koliko-toliko iskupio u tom 40. minutu kada je odlično našao Tadića, ovaj glavom prosledio Vlahoviću koji je izjednačio rezultat.

Između toga, Srbija je delovala kao na onom meču protiv Škotske i čini se da su Irci upravo sa tim "škotskim modelom" ušli u ovaj meč. Sve je to izgledalo kao da Orlovi na silu pokušavaju da dođu do gola neiskusnog Traversa kom nisu uputili šut sve do tog 40. minuta.

Taj pogodak Vlahovića kao da je dao krila Orlovima koji su tri minuta kasnije mogli i do preokreta. Sjajno je Mladenović ubacio po zemlji u peterac, Đuričić je šutirao u okvir gola, ali je neko iz odbrane Irske zakačio loptu i izbacio u korner.

Činilo se da ćemo u drugom poluvremenu gledati drugačiju Srbiju ali su izabranici Dragana Stojkovića nastavili po starom. Barem do sredine drugog dela.

Jeste nastavak "otvoren"onom odličnom prilikom za Lukića koji je neometano sa 18 metara mogao da bira gde će šutirat - ali je lopta otišla daleko od gola. Ubacio je Stojković i Kostića koji se takođe nije video, a do nekog 62. minuta Irci su bili taj tim koji je dva ili tri puta opasno pripretio.

U tom 62. minutu smo videli i udarac Milenkovića, kada je lopta prošla tik pored desne stative gola Iraca, da bi Piksi na teren ubacio i Aleksandra Mitrovića i tako zaigrao sa dvojicom napadača.

Bio je to pun pogodak novog selektora koji je priznao da su ga mnogi pitali zašto je zvao Mitrovića, ali posle ove majstorije napadača Fulama verovatno više nikada neće. Dobio je loptu od Tadića na desnoj strani i potom u "Piksijevom stilu" bocnuo loptu preko Traversa.

Samo šest minuta kasnije Mitrović je glavom dao i drugi gol, dok je Tadić zabeležio i treću asistenciju. Činilo se da je sve gotovo, Irci su bili u nokdaunu, ali je Stefan Mitrović u 86. pogrešio i dozvolio gostima da se vrate u meč.

Međutim, Orlovi su se odbranili i sada dosta raspoloženiji u subotu čekaju Portugalce koji su na jedvite jade savladali Azerbejdžan. Tri dana kasnije, Srbija ide u Baku.

SRBIJA - REPUBLIKA IRSKA 3:2 (1:1)

(Vlahović 40, Mitrović 69, 75 - Braun 18, Kolins 86)

Srbija: Dmitrović - Milenković, Mitrović, Pavlović - Gajić, Lukić, Račić (Maksimović 63), Mladenović (Kostić 46) - Tadić (Gudelj 77), Đuričić (A. Mitrović 63), Vlahović (Jović 82)

Republika Irska: Travers, O'Šej, Kolman, Stivens, Klark (Brejdi 79), Kulen, Molumbu (Hendrik 61), Braun, Konoli (Long 67), Robinson (Meklin 79), Doerti.

Video: Kako je Piksi reagovao na pitanje o ostavci Slaviše Kokeze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džigi Bau

    24. mart 2021 | 23:29

    Zar je moguće da toliko ljudi ovde lupa kao otvoren prozor ? Pogledajte ostale rezultate ,Portugal, Holandija, Hrvatska itd. alo danas svi igraju fudbal nema više totalno slabih, pritom bunker i na kontru, pa ajde sad igraj . Ko se malo razume u Fudbal zna o čemu pričam. E sad izbor igrača ? Pa polako sve će Piksi i to da sredi, tek je čovek počeo, neko će da ispadne neko novi će da upadne itd. Ajmo Srbijaaaaa.

  • Raja

    24. mart 2021 | 22:39

    I sta kazete, Mitorvic igra najgoru sezonu,a?

  • Cure

    24. mart 2021 | 23:41

    Pixii kad te moliiim al kad teeee moliiim batalii se visee ovog Mitrovica stoperaa rupetinaaa nemogucaaaaa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA