Split odbranio ABA poziciju, razneo Sparse u majstorici za ostanak u regionalnom takmičenju

Nije bilo dileme na "Gripama"

  • 1
luka babić Foto: Split/ivica Čavka

Novi/stari učesnik elitne regionalne košarkaške lige ostaje Split koji je u majstorici doigravanja za ABA ligu, na svom terenu, savladao sarajevski Spars, ovog puta ubedljivo - 90:60.

Nije bilo dileme nijednog momenta danas, pitanje pobenika je prestalo da se nameće negde već sredinom druge deonice odakle je meč postao "jednosmerna ulica". Samo sa raspoloženim Kamenjašem, te oslabljeni za trojicu igrača iz rotacije, uz rovitog Orelika Gedinimasa, gosti ovog puta nisu mogli više od ovakvog izdanja i lake kapitulacije.

Podsetimo, Sparsi su dobili prvi meč u Splitu, poveli tada 1:0 i imali "meč loptu" kod kuće, međutim Splićani su u duelu "biti ili ne biti" izvukli trijumf, a danas su ga i materijalizovali pobedom koja im znači i ostanak u društvu najboljih na Jadranu.

U pobedničkom sastavu Kedžo je bio najefikasniji sa 13 poena, i to za samo sedam i po minuta, 12 je imao Ukić, 11 Perković...

Inače, svi igrači koji su danas bili u igri za Split su se upislai u strelce što takođe jasno slika meč Davida i Golijata na Gripama u kome se za sve pitao samo domaći tim.

Srpski internacionalci u redovima Dalmatinaca Ilija Đoković i Marko Luković dali su skromne doprinose uspehu ekipe, obojica sa po šest poena.

Kod gostiju, Kamenjaš i buza su prednjačili sa po 11 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neno

    20. maj 2021 | 23:35

    Ipak su trenutno tudjmsnovi bunkerasi najbolji Hrvatski klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA