≫ 

Nadal otkrio: "Otac i sestra mi rekli da predam, evo zašto nisam i šta su mi dali doktori"

Španac je rekao da je ponosan na borbeni duh koji mu je dao snagu da izdrži i pobedi

  • 28
Rafael Nadal - Tejlor Fric Foto: Tanjug - AP

Španac Rafael Nadal plasirao se u polufinale Vimbldona uprkos, kako je rekao, velikom bolu u abdominalnoj regiji (stomak) koji mu je pravio probleme i umalo ga naterao da završi meč pre kraja. To su mu, zanimljivo, i sugerisali otac Sebastian i sestra Maria isabel u trenutku dok je Rafa uzimao medicinski tajm-aut u drugom setu i uputio se ka svlačionici. Rafa je to priznao na konferenciji za medije nakon meča sa Tejlorom Fricom.

Jedan od novinara je konstatovao da su mu otac i sestra nešto gestikulirali i otud pitao da li su mu tada tražili da preda meč ili da uzme medicinski tajm-aut, na šta je Nadal odgovorio:

- Ne, rekli su mi da predam meč. Pokušao sam, bilo mi je teško da se povučem usred meča, nije lako čak i kad imate tu ideju dugo vremena tokom meča. Sa druge strane uradio sam to nekoliko puta u karijeri, ali to ne volim da radim. Tako da sam pokušao da se potrudim da nastavim i to je to.

Novinare je zanimalo kakvo je stanje povrede i da li će uspeti da je sanira do narednog meča, a to je polufinale sa Nikom Kirjosom.

- Ne znam.. Sutra imam neke dodatne testove da odradim, teško je suočiti se sa tim, navikao sam da igram sa bolom, da igram uz problem, i kad nešto osetim kao danas, jer nešto nije išlo najboljem u abdoninalnom delu... Videćemo, imao sam taj osećaj nekoliko dana, ali danas je bilo najgore, bio sam limitiran, ali sam na kraju uspeo da dobijem meč.

Rafael Nadal Foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nadal je otkrio i kakav je tremtan dobio od doktora kako bi se prevazišli problemi sa trbušnim mišićem.

- Ništa, doktor je došao, dao mi neke antiinflamatorne lekove, fizio je pokušao da mi opusti mišić, ali povreda kao što je ova ne može da se sanira za tako kratko vreme. Rekoh već, samo sam želeo da dam sebi šansu, nije bilo lako da napustim meč, da odem sa Vimbldona iako je bol bio jak. Ne znam, hteo sam da završim bez obzira na ishod, i tako sam uradio. Borio sam se, pokazao borbeni duh, pokazao da mogu da budem kompetetivan pod tim uslovima i u tim oklnostima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA