≫ 

Vreme čitanja: oko 21 min.

Od Danke (2) ni traga ni glasa: Ispred kuće porodice postavljen šator, MUP obustavio pretragu

E. T.

Vreme čitanja: oko 21 min.

Devojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak popodne u Banjskom polju kod Bora

Banjsko polje, nestala Danka Ilić Foto: Nikola Anđić, Privatna arhiva

Devojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak popodne u Banjskom polju kod Bora.

Činjenice:

Ona je nestala u 13.45 u trenutku kada je njena majka otišla da sipa vodu starijem detetu.

- Okrenula sam se da dam vodu drugom detetu i kada sam pogledala ponovo, nje tu nije bilo - govori uplašena majka za Telegraf.

RTS Printksrin: RTS

Vest o njenom nestanku se brzo proširila društvenim mrežama, a osim vojske i policije u potragu za malom Dankom uključili su se i psi tragači, kao i građani Bora i okoline.

U Srbiji je prvi put aktiviran sistem Amber alert pod nazivom "Pronađi me", a informacije o devojčici Danki biće poslate SMS-om svim građanima Srbije kako bi pomogli i alarmirali policiju u slučaju da imaju informacije u vezi sa nestalom dvogodišnjom devojčicom.

U Banjskom polju nalaze se i reporteri Telegrafa, koji su imali prilike da juče razgovaraju sa Dankinom majkom, ali i zabrinutim komšijama koji su se uključili u potragu.

Ko god ima neku informaciju može se javiti majci na broj 0652816041.

Iz časa u čas:

23.50 Čudna tišina obavila Banjsko Polje

Pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili su potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara. Posetili smo ovo mesto u večernjim satima. Obavijeno je nekom čudnom tišinom.

Žitelji ovog naselja preplašeni, u neverici, zatvoreni u kućama obuzeti su brigom i razmišljanjem šta je to moglo da se dogodi da maleno dete nestane bez traga. Ulice su puste, jer je vest koja se pronela tokom jučerašnjeg dana uznemirila čitavu javnost u Srbiji.

21.05 Hrvatska GSS nudi pomoć Srbiji

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) uputila je zvanično pismo sprskoj Gorskoj službi spasavanja i ponudili pomoć u potrazi dvogodišnje devojčice Danke. Marko Rakovac, izvršni načelnik HGSS, naveo je da su se srpske kolege zahvalile i prenele sadržinu pisma Žandarmeriji koja vodi potragu.

"Ukoliko Srbija pristane, nekoliko timova HGSS-a iz istočne Hrvatske spremno je da odmah krene u Bor. To uključuje kartografa, K9 timove pasa tragača, kao i timove za sisteme bez posade", rekao je Rakovac za 24sata.hr i potvrdio da su spasilačke ekipe spremne da pomognu kolegama u Srbiji u potrazi za nestalom devojčicom.

20.10 Prva komšinica Ilića se oglasila za Telegraf: Cele noći ne spavam

"Cele noći nismo spavali, toliko smo se potresli". Ovim rečima prva komšinica porodice Ilić, Dobrosavka Petrović, opisuje za Telegraf.rs kako je protekla noć u Banjskom polju kod Bora.

Malena Danka Ilić (2) nestala je juče u Banjskom Polju oko 13.45 sati dok je njena majka davala vodu drugom detetu, a prva komšinica porodice Ilić ispričala je u kakvom je šoku od kad je čula vesti.

- Mi smo sinoć čuli, nismo ni znali, cele noći nismo spavali, ja sam se toliko potresla, izašli sam napšolje jutros. Ne znam šta da kažem, mene je to iznenadilo - priča kompinica za Telegraf.rs

Ona je imala samo reči hvale o roditeljima i baki i deki nestale devojčice.

19.41 Ispred kuće gde je nestala mala Danka policija je postavila šator

Nedaleko od kuće gde je nestala mala Danka (2), vide se šatori. Kako "Novosti" saznaju, njih je postavila policija. Devojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak popodne u Banjskom polju kod Bora.

Inače, dosadašnji rezultati ukazali su na novi pravac u kojem treba da ide istraga.

Nakon što je policija utvrdila da se nestala devojčica ne nalazi na 10 kvadratnih kilometara koji su pretraživani tokom jučerašnjeg i današnjeg dana u mestu Banjsko Polje kod Bora, potraga za devojčicom će se nastaviti operativnim putem.

Šator Bor Printskrin: RTS

19.07 Poznato kako će se dalje odvijati potraga za Dankom (2)

Nakon što je policija utvrdila da se nestala devojčica Danka Ilić ne nalazi na 10 kvadratnih kilometara koji su pretraživani tokom jučerašnjeg i današnjeg dana u mestu Banjsko Polje kod Bora, potraga za devojčicom će se nastaviti operativnim putem.

Kako javlja Tanjugov izveštač sa terena, policija je utvrdila da ona nije u tom rejonu i dalje se nastavlja sa operativnim radom, odnosno prelazi se na operativnu pretragu.

Kako saznaje Tanjug, otac do sada nije išao na poligraf, dok je od majke uzet mobilni telefon na veštačenje.

"Tako se radi kada su ovakvi slučajevi u pitanju, mora da se ispitaju svi njihovi kontakti, da li su možda u sve ovo umešane neke treće osobe, za koje roditelji nisu znali. Ili nisu bili svesni uopšte tuđih planova, tako da će istraga ići i dalje. Naravno, radiće se na tome dok se ne otkrije gde je nestala devojčica i uopšte da li je nestala, da li je oteta i šta se dogodilo sa njom", javlja Tanjugov izveštač sa terena.

18.51 Borani zabrinuti zbog nestale Danke (2), svi ponavljaju jednu stvar

Cela Srbija i region više od 27 sati tragaju za malom Dankom Ilić (2), koja je juče nestala u Banjskom Polju.

U potragu su se osim vojske, policije, žandarmerije i sapsilačkih službi uključili i građani Bora, koje je vest o nestanku njihove male sugrađane duboko potresla.

Iako je život u ovom gradu nastavio da teče, svi pričaju o devojčici, a vest o njenom nestanku većina je čula preko medija i društvenih mreža.

Reporteri Telegrafa posetili su ovaj grad i sa Boranima popričali o ovom slučaju.

17.33 MUP obustavio potragu za Dankom (2)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Tokom proteklih 27 sati, u potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak juče prijavljen, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

16.18 Društvenim mrežama kruže lažne informacije o crvenom kombiju iz koga vrebaju decu

Društvenim mrežama šire se uznemirujuće poruke iz Užica u kojima građani tvrde da je "iz crvenog automobila jedan muškarac pokušao da uvuče dete pod izgovorom "da su mu roditelji otišli na sastanak i da uđe u kola". Ono se, navodno, dalo u beg.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, ovakav slučaj nije prijavljen policiji u Užicu.

16.05 Komšija Dankine majke otkrio da su imali tragediju u porodici

Meštani Brestovca, sela iz kog potiče devojčicina majka Ivana, u šoku su zbog celokupne situacije. U pomenutom selu žive Ivanini otac, brat i deda.

Kako navode komšija Milan Atanasković za naš portal, oni su dobri, mirni i fini ljudi, sa kojima niko nije nikada imao problem. Ipak, svi su u šoku jer je nestalo tako malo dete.

"Ljudi su fini imali su tragediju u porodici. Umrla je baba, njena majka vrlo rano, mlada. Kako da me ne začudi, to je stvarno strašno da nestane dete, ali ja tu ništa ne mogu da pomognem", rekao je naš sagovornik.

15.52 U potragu za Dankom uključeni forenzičari i Kriminalistička policija

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić danas je dodatno proširena, a njoj su se pridružili i forenzičari i pripadnici beogradske Kriminalističke policije, javlja reporter Tanjuga sa terena.

Na terenu su i pripadnici policije, žandarmerije, vatrogasci i pripadnici Gorske službe spasavanja, a njima pomažu i organizovane grupe meštana.

15.31 Otac i majka nestale Danke (2) u policiji odgovaraju na ova pitanja

Otac i majka nestale Danke Ilić (2) nalaze se u policiji u Boru gde odgovaraju na niz pitanja koji su potrebni inspektorima kako bi što pre saznali gde je dete nestalo, saznaje "Telegraf.rs" .

15.26 Komšinica: Jedna stvar nikako nije logična

Ekipa portala Telegraf.rs nalazi se u selu Brestovac u kom je sa porodicom pre udaje živela Dankina majka, Ivana Ilić. Kako navode komšije, primetno je bilo da su roditelji voleli Danku, a jedna od meštanki sumnja da je devojčica mogla sama da pobegne i ode tako daleko, s obzirom na to da je još uvek slabo hodala.

"Dankina mama, Ivana je odavde. Dankinog oca ne znam. Ivana je odavde, tu joj je otac, a majka je mrtva. Mala Danka je mnogo slatka. Oni su ovde proslavljali rođendane. Kad su bili ovde 14. januara, Danka se i dalje slabo kretala jer je mala, bila je u kolicima. Dečak je živahan. Kad su bili poslednji put bili su divni, veseli...", pojašnjava komšinica porodice Ivane Ilić.

15.02 Zoran je u pola noći ustao da traži Danku

Nestanak dvogodišnje devojčice Danke Ilić potresao je celu Srbiju, a veliki deo pripadnika policije i specijalaca je od juče na terenu. Međutim ima i onih koji su dobrovoljno otišli da pomognu, a jedan od njih je Zoran Kojadinović iz Paraćina. Celu noć čekao je informacije sa kolegama i pomagao sve što je mogao, a prilaz Boru im nije bio slobodan.

Za Telegraf.rs govorio je Zoran Kojadinović humanitarac, roditelj, ali pre svega čovek koji je dobrovoljno odlučio da se sa svojih par kolega uputi iz Paraćina za Bor, gde bi pomogao oko potrage. Ističe i da kao roditelj nije mogao da sedi i čeka vesti sa portala i mreža, već je želeo da učestvuje. Njih petoro se u kasnim časovima uputilo ka Boru, gde su celu noć čekali informacije.

Za Telegraf.rs govorio je Zoran Kojadinović humanitarac, roditelj, ali pre svega čovek koji je dobrovoljno odlučio da se sa svojih par kolega uputi iz Paraćina za Bor, gde bi pomogao oko potrage. Ističe i da kao roditelj nije mogao da sedi i čeka vesti sa portala i mreža, već je želeo da učestvuje. Njih petoro se u kasnim časovima uputilo ka Boru, gde su celu noć čekali informacije.

14.52 Spustila se magla, vidljivost još manja

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, spustila se magla i vidljivost je smanjena.

- Spustila se magla i niska oblačnost je potpuno prekrila sva brda iznad sela. Povremeno pada slaba kiša. Teren je blatnjav - javlja naš reporter.

14.37 Oglasila se komšinica majke nestale devojčice

Meštani Banjskog Polja nisu voljni da pričaju mnogo sa novinarima nakon što je u njihovom naselju nestala mala Danka Ilić (2). Komšinica koja je odrasla sa majkom male Danke pak pristala je da nam kaže nekoliko rečenica, jer je bole optužbe na račun njene drugarice iz detinjstva.

- Poznajem devojčicinu mamu i ujaka. Odrasli smo zajedno. Ne verujem da su roditelji umešani u to. Mamu znam odmalena, inače je mirna i jako dobra žena. Glupo je da se pomisli da bi išta uradila svom detetu - napominje ona.

14.11 Ovo je snimak kamere sa komšijske kuće u vreme Dankinog (2) nestanka

Ekipa portala Telegraf.rs došla je u posed ekskluzivnog snimka sa sigurnosne kamere komšijske kuće u blizini koje je nestala Danka Ilić (2), a na kojem se vidi automobil koji žurno prolazi. Devojčica je nestala juče oko 13.45 sati, dok je automobil primećen na snimku u 13.47.

13.56 Komšija o nestanku Danke (2), jednu stvar ne može da shvati

Kako kaže jedan od komšija za Telegraf.rs, nije mu jasno kako je tako malo dete uspelo tako brzo da se odvoji od majke.

Dragan Rajić iz Brestovca kod Bora kaže da se nada da će devojčica biti pronađena žova i zdrava, ali ne razume kako je uspela tako brzo da nestane, a da je niko ne primeti.

"Poznajem starije, ove mlađe ne. Znam samo majku iz viđenja. Devojčicu ne verujem da sam video, možda nekad u naručju kod majke. Nemamo kontakta bliskog u poslednje vreme. Iskreno ja nisam zalazio u selo. Nisam ništa čuo, samo ovo iz medija. Ne znam šta je moglo da se dogodi, nejasno mi je da se tako malo dete tako brzo udalji od majke. Nadam se da će da je nađu zdravu", naveo je on.

13.52 MUP je upravo objavio najnovije fotografije

Devojčica koja nema još dve godine Danka Ilić nestala je pre tačno 24 sata u Banjskom Polju kod Bora.

MUP je upravo objavio najnovije fotografije kako teče potraga za devojčicom.

13.30 Ovo je potok koji je jutros policija pretražila u potrazi za malom Dankom (2)

Muk i tuga u Banjskom Polju gde je juče oko 13.45 nestala malena devojčica Danka Ilić (2).

Ekipa Telegrafa obišla je i Brestovački potok, koji je policija jutros pretražila u potrazi za Dankom (2).

Od devojčice i dalje nema ni traga. Na lisu mesta su žandarmerija, policija, spasioci....

13.19 Da li je ovaj čovek poslednji video malu Danku (2)? 

Dragan Dojčinović, okvirno u vreme nestanka primetio je nepoznato dete na ulici, objašnjava za Telegraf.

Kako je pojasnio, išao je ulicom u selu kada je primetio dete, pretpostavlja devojčicu, ali ne može da tvrdi da je u pitanju bila Danka.

"U nekom momentu kad sam se kretao ovde ulicom video sam dete, devojčicu. Posle sam skrenuio i nastavio ulicom dalje. Ja živim oko 50m odavde. Dete sam video, a kada sam se vratio nije ga bilo. To je bilo negde oko 15 do 2. Kad sam se vratio bilo je prazno", naveo je komšija Dragan Dojčinović.

13.05 Komšija roditelja nestale Danke (2) u šoku

Meštani Banjskog polja u šoku su nakon nestanka malene Danke Ilić (2). Komšija Milan Mladenović priča da je njihova vikendica nekoliko kuća niže, ali da je već kad je došao juče oko pola šest, shvatio da se dešava nešto strašno.

- Čuo sam da je devojčica nestala tri sata pre toga. Ne poznajem roditelje uopšte. Tu blizu ima igralište i ima dece... - kratko je prokomentarisao komšija.

12.47 Stigao i deda nestale Danke (2)

Deda nestale Danke Ilić (2) pojavio se u naselju Banjsko polje, javlja reporter Telegrafa sa lica mesta. Jadni čovek, skrhan tugom, uspeo je da izusti samo to da ne može da daje izjave.

Na terenu je i dalje veliki broj pripadnika policije, žandarmerije, spasilaca...

12.16 Policajci sonarom pretražuju duboke jame 

Inspektori češljaju svaki pedalj dvorišta u kom je juče, prema priči, majke nestala Danka Ilić (2) u Banjskom polju.

Na snimku do koji je "Telegraf.rs" došao vidi se kako policajci najverovatnije sonarom proveravaju dubinu jama i bara koje se nalaze nedaleko od kuće.

- Majka je policiji rekla da je dete nestalo samo dok se okrenula da sinu da vode. Ako je njena priča istinita dete nije moglo daleko otići. Iz tog razloga policija "češlja" svaki centimetar dvorišta kako bi se utvrdilo da devojčica nije upala u neku od jama. Obavljen je razgovor i sa komšijama koji su tvrdili da su videli juče devojčici - kaže naš izvor i dodaje da je "nejasno je kako je devojčica za svega 15 minuta, koliko je trebalo policiji da dođe i krene u potragu, nestala daleko od kuće.

12.06. Žandarmerija se povlači ka kući

Žandarmerija u koloni povlači se ka kući. Potraga za Dankom ne prestaje od sinoć.

Kako javlja reporter Telegrafa, meštani ne izlaze iz svojih kuća, punktovi su na ulasku u selo.

11.50 Žandarmerija u koloni nastavlja potragu za Dankom (2)

Još jedan tužan prizor iz Banjskog polja gde je juče oko 13.45 sati nestala mala Danka Ilić (2). Žandarmerija u koloni nastavlja potragu, a tu su i spasioci Gorske službe spasavanja

Proširena je potraga za nestalom devojčicom u mestu Banjsko Polje kod Bora, ali za sada još nema novih informacija.

11.39 Proširena potraga za nestalom devojčicom u Banjskom Polju

Proširena je potraga za nestalom devojčicom u mestu Banjsko Polje kod Bora, ali za sada još nema novih informacija, javlja reporter Tanjuga.

Potraga se širi dalje ka naseljenom delu Banjskog Polja, a tu su i žandari sa dobrovoljcima. Teren pretražuju pripadnici Žandarmerije, Gorske službe spašavanja i građani dobrovoljci, a dronovi i dalje nadleću to područje.

11.05 Ljudi na društvenim mrežama masovno dele svoja iskustva

Od trenutka otkako se oglasio Amber alert u potrazi za malom Dankom Ilić(2) iz Bora, na X mreži (nekadašnji Tviter) mnogi roditelji iz celog regiona su imali svoju priču, zahvaljući čemu je jasno da niko ko izgubi dete ne bi trebalo da se oseća da je usamljen u toj situaciji po ovom, tako važnom pitanju.

11.01 Policija češlja svaki pedalj 

Policija češlja svaki pedalj u delu naselja u kojem je nestala Danka.

10.38 Roditelji male Danke u policiji

Roditelji male Danke Ilić, koja je nestala juče oko 13.45 u naselju Banjsko polje, daju iskaz u policiji, saznaje Telegraf.rs.

Ulazi u naselje Banjsko polje su blokirani.

Bor, nestala devojčica, Danka Ilić Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

10.12. Policija češlja Banjsko polje

MUP-ova aplikacija "Pronađi me" prvi put je aktivirana sinoć.

- Na stotine ljudi uključeno je u potragu za Dankom Ilić. Svi napušteni objekti u tom mestu su pregledani, a takođe se ispituju sve "bezbednosno interesantne osobe", koji su ranije imali probleme sa zakonom. Policija češlja Banjsko polje i ulazi se u dvadeseti sat - objašnjava naš sagovornik.

09.41 Oglasio se otac nestale Danke

Otac male Danke Ilić, koja je nestala juče oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora, oglasio se na društvenoj mreži i poslao potresnu poruku.

- Zlato tatino, naći će te tata. Svete moj mali - napisao je on na Fejsbuku.

09.29 U potragu za devojčicom uključili se i rudari iz Bora

U potragu za devojčicom uključili su se i rudari iz Bora.

- Organizovali smo se kao četa za spasavanje rudnika iz Bora i kompanije za podzemnu eksploataciju uglja Bogovina, Lubnica i Vrška čuka. Pretražujemo brestovačku reku. Od Brestovačke banje do Starog zlotskog puta do mosta na Brestovicu. Teren je jako nepristupačan. I mi ljudi koji smo osposobljeni za težak fizički rad u rudniku, teško se krećemo. Mogu da kažem da je gotovo nemoguće da je dete od dve godine tamo prolazilo. Tvrdim vam da smo prošli svako ćoše. Od Banskog polja i preko brda. Nastavićemo i dalje potragu u dogovoru sa policijom- kaže Miroslav iz čete za spasavanje rudnika iz Bora.

09.19 Jurić otkrio zašto nismo odmah dobili SMS zbog nestalog deteta

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, da je, s obzirom na uzrast deteta policija imala sumnju da je otmica u pitanju i da bi se puštanjem sistema "Pronađi me" u javnost, u prvom mementu nestanka devojčice, ugrozio njen život.

09.12 Oglasila se komšinica male Danke

Prva komšinica porodice Ilić navela je za Telegraf.rs da nažalost nije videla devojčicu i ne zna šta se desilo sa njom, iako su kuća do kuće.

- Oko podneva su došli policajci da nas ispitaju da li smo videli dvogodišnju devojčicu. Mi smo sadili jagode i u tom trenutku ih videli da idu prema nama. Pitali su nas da li išta znamo o nestanku, ali ništa nismo videli, a tu smo. Mi smo prve komšije. Oni ne žive ovde, nego dolaze povremeno. Njihov deda dolazi povremeno. Majku ne znam lično, ni decu. Kada smo saznali da je dete nestalo, odmah se pokrenula akcija - navela je naša sagovornica.

08.48 Ovo je kuća kod koje je nestala mala Danka (2)

Kako javlja naš reporter, kuća se nalazi na nekih 150m iza gustog drveća i šiblja, teško je primetna. Izolovana je stotinak metara od ostalih kuća i nalazi se usamljena na vrhu ulice. U okolini niko ne živi. Kuća porodice Ilić nalazi se na samom kraju sela, dok se iza prostiru šume, brda i nepristupačni predeli, te je strah zbog nestanka devojčice još veći.

Kuća mala Danka Foto: Telegraf

Pojedini meštani naveli su ranije za naš portal da se u okolini kuće nalazi i mnogo rupa, te strahuju da je devojčica upala u jednu od njih.

08.36 U toku noći očekuje se novi kišni talas

Kako javlja reporter Telegrafa, kiša je prestala da pada, ali je vreme tmurno u oblačno. Temperatura je samo par stepeni iznad nule.

Okolna brda su pod oblacima. Hladno je i smanjena je vidljivost. U toku noći očekuje se novi kišni talas.

08.30 Oglsile se komšije nestale devojčice

Porodica Trajković živi pored porodice nestale devojčice. Kažu da je šuma pregledana više puta, a da je jezero daleko odatle.

"Jezero je daleko, imaju ovde virovi koji su pregledani, šuma je obiđena 15 puta, samo postoji mogućnost da nije neko naišao sa strane i pokupio dete, toga se plašim", rekao je Trajković, koji ističe da su prve komšije sa porodicom nestale devojčice.

08.09 Kuća okružena šumama i brdima, meštani strahuju od jednog

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, porodična kuća porodice Ilić nalazi se na samom kraju sela, a odmah iza rasprostire se veoma nepristupačan teren okružen šumama i obroncima. Meštani pojašnjavaju da se i u okolini kuće nalaze rupe, koje se takođe proveravaju. U blizini se nalaze i potoci, te postoji bojazan meštana da je devojčica možda upala u vodu.

Nestala devojčica Danka Ilić Bor, Basko polje Foto: Telegraf

Kako se vidi na Google mapi, u pitanju je mesto koje je okruženo brdima, obroncima i šumskim predelima. Potragu dodatno otežavaju i vremenski uslovi, kao i kiša koja je padala celu noć. Kako javlja naš reporter, osvanulo je ledeno jutro, a temperatura je samo par stepeni iznad nule.

08.05 I lovci se priključili potrazi

Kako javlja reporter Telegrafa, na ulicama nema meštana.

Nestala devojčica Danka Ilić Bor, Basko polje Foto: Telegraf

Pripadnici policije i žandarmerije krenuli su u potragu, a do porodične kuće nemoguće je prići. Za malom Dankom tragaju i lovci.

07.50 Provera automobila i osoba koje su imale problema sa zakonom

Na prilazu Banjskom Polju postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila, javlja reporter Tanjuga.

Svi napušteni objekti u tom mestu su pregledani, a takođe se ispituju sve "bezbednosno interesantne osobe", koji su ranije imali probleme sa zakonom.

07.24 Oglasio se Nenad Periš

Čim su mediji, a zatim i policija aplikacijom "Pronadji me" dali opis za nestalo dete, na društvenim mrežama oglasio se i Nenad Periš, otac nestalog Mateje, a preko "Telegraf.rs" obratio se roditeljima devojčice.

- Znam koliko im je u ovim trenucima teško. Prošao sam to, dani iščekivanja su najteži... Dankinim roditeljima želim da poručim "vera nikada ne posustaje". Zato se molim Bogu da im da snage i da ne gube nadu. S roditeljima, porodicom iskreno se molim da nam svima da snage da dočekamo srećan kraj- kaže Periš.

07.15 U Boru kiša ne prestaje da pada

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2) u Banjskom polju kod Bora ušla je u drugi dan, a naši reporteri koji se nalaze na licu mesta izveštavaju o lošim uslovima na terenu i hladnoći.

Kako javljaju, tako su sve planine od preko 1.000 metara nadmorske visine.

"Ledeno je, nije isto kao u Beogradu. Dok u Beogradu sada duva jaka košava, ovde se ni list ne pomera, ali je dosta hladnije", govori naš reporter.

Kiša je u Boru počela da pada noćas oko 1 sat i ne prestaje ni jutros.

07.03 Nastavlja se potraga, ministar Gašić na terenu

06.50 Obaveštenja o nestaloj devojčici i na auto-putu kroz Srbiju

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 192.RS (@192_rs)

06.46 Nesvakidašnja slika na aerodromu Nikola Tesla: Svi ekrani pokazivali su samo jedno

06.22 Ledeno jutro u Boru, kiša ne prestaje da pada od noćas

Kako javljaju reporteri Telegrafa koji se trenutno nalaze na Borskom jezeru, osvanulo je ledeno jutro, a temperatura je samo par stepeni iznad nule.

"Ledeno je, kiša od jedan sat posle ponoći pada jakim intenzitetom", javljaju naši reporteri sa lica mesta.

06.15 Za devojčicom prvog dana tragalo više od 350 ljudi

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi za devojčicom tokom prvog dana.

"To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke", rekao je Milikić.

On je zahvalio svim građanima koji su došli da pomognu, ali je apelovao da se ne prave velike gužve i zamolio ih za razumevanje, kako ne bi ometali rad policije i izlagali sebe riziku.

06.05 U potragu se uključile dodatne snage žandarmerije

06.00 Meštani jako uznemireni, ne pamte da se ovako nešto desilo, spominju rupe

Reporter Telegrafa je sinoć bio ispred porodične kuće u Banjskom polju, gde je bio okupljen veliki broj ljudi, a sam prilaz kući čuva kordon policije.

Meštani su jako uplašeni i uznemireni. Ne pamte da se u njihovom mestu dogodilo ovako nešto.

"Oko kuće Ilića nalazi se nekoliko rupa. Ovde ima dosta rupa koje su doboke između jednog i dva metra. Te rupe su se napunile podzemnim vodama. Trenutno se motkama proverava da li je devojčica možda upala u neku od njih. Za sada u njima nismo ništa pronašli", rekao je sinoć jedan od komšija za Telegraf.

05.50 Termovizijske kamere i dronovi uključeni u potragu

Aleksandar Milkić, gradonačelnik Bora i komandant štaba za vanredne situacije, rekao je juče da sva operativa, MUP, dobrovljno vatrogasna društva, Centar za vanredne situacije, javna preduzeća kao i građani uključeni u potragu za malenom Dankom (2).

- Skoro više od 8 kilometara kvadratnih su pređene sa termovizijskim kamerama, noćas ćemo nastaviti, noćas će doći dva drona privatnih kompanija koje imaju termovizjske kamere - poručio je Milkić i dodao da će u toku noći doći i tri profesionalna psa.

U toku večeri stigao je i helikopter.

05.45 Loše vreme otežava potragu

Kako su noćas javili naši reporteri sa lica mesta, od jedan sat posle ponoći je kiša na nivou potopa na celom području Bora i istočne Srbije i tako će biti do jutra, što otežava potragu za devojčicom.

05.40 Male Danke nema 16 sati, drugi dan potrage za njom

Potraga za malom Dankom traje već 16 sati, nakon što je devojčica nestala juče oko 14 časova na području Bora.

(Telegraf.rs)

Video: Policija stavila barikade oko kuće nestale devojčice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    27. mart 2024 | 05:54

    Jako sam tužna, nisam cele noći mogla da spavam, nadala sam se da ću pročitati ili ćuti da je dete nadjeno. Sad već gubim nadu. Nažalost, i prica majke je jako čudna i ne mogu da shvatim da je dete od nepune dve godine za minut nestalo i ne može da se pronađe u tako malom mestu. Zao mi je devojčice jako. 😢

  • Nije bitno

    27. mart 2024 | 07:10

    Meni je sve ovo jako čudno. Nista ne pije vodu. Al ajd. Od juce pratim u nadi da ce je pronaći i molim Boga da se dete pronadje zivo i zdravo, trenutno je to najbitnije. 🙏🙏🙏

  • Dani

    27. mart 2024 | 06:47

    Celu noć palim telefon u nadi da će pisati nešto pozitivno,Bože gde je to dete 😭😭😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA